Geçen pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda bir aday, yasak olmasına rağmen sınav salonuna telefon soktu ve sınav öncesi soru kitapçığı ile boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip Twitter'dan paylaştı. ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, aday tespit edildi ve hakkında idari işlem başlatıldı

Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS'ye yasak olmasına rağmen sınava telefonla giren bir aday, sınavdan önce soru kitapçığını ve boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip Twitter’dan paylaştı. Hürriyet'ten Esra Ülker'in haberine göre konuyla ilgili inceleme başlatan ÖSYM, resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada adayın tespit edildiği ve hakkında gerekli idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS başlamadan önce soru kitapçığı kapağı ile boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip internetten paylaşan aday tespit edilmiş olup hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır.”

"KURALLARI İHLAL EDENLER HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK"

ÖSYM Basın Müşavirliği yetkilisinden alınan bilgiye göre, sınav bittikten sonra kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından aday bulundu. Suçunu kabul eden aday hakkında idari işlem başlatıldı. Adayların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirten yetkili, “Biz kurallardan hiçbir şekilde taviz vermeyiz. Olay sınav öncesi dahi olsa hiç kimseye tavizimiz yok. Aday ya da görevli olsun sınav kurallarını ihlal edenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır” dedi.

Kaynak: Birgun.net