Sınır hattındaki Kilis çatışmaların yaşandığı Suriye kentlerini aratmıyor. Cihatçıların kontrolündeki bölgelerden atılan füzeler kentte can güvenliğini ortadan kaldırdı. Önceki akşam roket mermileriyle 12 kişinin yaralandığı kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesi’ne dün de sabah saatlerinde roket mermisi isabet etti. 1 yurttaş yaşamını yitirirken, 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Hemen ardından bir diğer roket mermisi de Mercidabık Caddesi üzerindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yakınlarına düşerek patladı. Patlamaların ardından olay yerlerine çok sayıda polis, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar devlet hastanesine kaldırıldı.

Güvenlik güçlerince yapılan araştırmada katyuşa roketatar mermilerinin daha önce olduğu gibi yine IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlendiği belirlendi. Bunun üzerine sınır hattında konuşlu topçu birlikleri roketlerin ateşlendiği Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Valilik’ten ‘klasik’ açıklama

Daha önce 4 kişinin öldüğü ve son 5 gün içerisinde 3 kez yaşanan patlamalar ile 20 kişinin yaralanması kentte tedirginliğe yol açarken, Kilis Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Suriye’den geldiği tahmin edilen 2 roketin Kilis şehir merkezindeki muhtelif yerlere düştüğü belirtildi.

Kilisliler isyan etti

Kilisliler peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine isyan etti. Valilik önünde toplanan kitle can güvenliklerinin olmadığını söyledi, önlem alınmasını istedi. Jandarmanın zırhlı araçlarla valilik çevresinde yoğun önlem aldığı eylem sonrasında kalabalığı yönlendirdiği iddia edilen bazı kişiler gözaltına alındı.

Şaka gibi anons

Kilis Belediyesi ise “Suriye tarafına bakan pencerelerden uzak durun...” anonsu ile yurttaşları kendilerini korumaları yönünde uyardı.

*****

‘Roket düşmüyor IŞİD bombalıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kilis’e Suriye tarafından atılan roketlerin düşmesiyle ilgili olarak “Kilis’e roket düşmüyor, IŞİD bombalıyor” dedi. Cankurtaran, “Halep’in kuzeyinde Türkiye sınırındaki bölgelerde son dönemlerde Türkiye destekli ÖSO grupları ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar var. ÖSO grupları ilerler gibi oldu ancak IŞİD’in saldırısı ile aldıkları yerleri de kaybettiler. Bu süreçte IŞİD, ÖSO gruplarına destek verdiği gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik saldırılarını arttırdı. Ancak bu olay sırf hükümet kızmasın diye medya tarafından sanki rastgele roket düşüyormuş gibi açıklanıyor. Rastgele bir kere ya da iki kere düşer. Bu saldırılar düzenli bir hal aldı. Adamlar bariz şekilde bir kentimizi hedef alarak vuruyor. AKP hükümetinin hataları nedeniyle artık bir şehrimizde yaşayanlar “başıma roket düşer” korkusu yaşamadan sokağa çıkamaz hale gelecek” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net