Ülke genelinde tutulan ‘demokrasi nöbetleri’nin finali niteliğindeki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' bugün Yenikapı'da yapılıyor.

Saat 17:00'de başlayan mitingde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir konuşma yapacak. HDP'nin çağrılmadığı mitinge Abdullah Gül, yüksek yargı başkanları ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katılıyor. 80 ilde canlı yayınlanacak miting için İstanbul genelinde tüm toplu ulaşım araçları gün boyunca ücretsiz olacak çalışacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk olarak CHP ve MHP liderlerine mitinge katılma çağrısı yapmış, Devlet Bahçeli katılma kararı alırken, Kemal Kılıçdaroğlu bu çağrıya olumsuz yanıt vermişti. Erdoğan'ın ardından Yıldırım da Kılıçdaroğlu'na katılma çağrısında bulunmuş, taraflar arasındaki temasların ardından CHP MYK'sından mitinge katılma kararı çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, Yıldırım'dan meydanda dev bir Atatürk posteri bulunmasını ve daha büyük bir poster bulunmaması talebinde bulunmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kalabalığı selamladı.

Selamlamadan sonra konuşmalara geçildi.

Foto muhabirimiz Recep Yılmaz'ın BirGün Gazetesi çalışanı olduğu gerekçe gösterilerek alan girişinde akreditasyonu yapılmadı. Yaklaşık 45 dakika süren münakaşa sonuncunda akreditasyonu yapılıp alan giren Yılmaz yaklaşık 1 saat sonra akreditasyonu iptal edildiği söylenerek alandan dışarıya çıkartıldı.

Kaynak: Birgun.net