Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, ‘Kişisel Bilgilerin Korunması Kanun Tasarısı’yla herkesin cinsel eğilimlerine kadar fişleneceğini söyledi. Bu durumu ‘iğrenç ve alçakça’ diyerek değerlendiren Atıcı, insanların dünyanın en güçlü silahları olan ırk, din, mezhep, siyaset ve sosyal statüleri kullanarak birbirine düşürüldüğünü vurguladı. Atıcı, barışın yolunun farklı özelliklere sahip insanların birbirlerini anlayıp saygı duymasından geçtiğinin altını çizdi.

Emeğin Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü’nün Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Türkiye’de ve Ortadoğu’da Barış’ konulu panelinin konuşmacıları CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP MYK Üyesi Ali Kenanoğlu oldu.

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, panelde çarpıcı ifadeler kullandı. “Ne yazık ki barışı konuşmak zorunda bırakıldığımız günlerden geçiyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Atıcı, böyle bir isteğin dünyanın hiçbir yerinde olmaması gerektiğini kaydetti. Atıcı, “Siyasi çıkarları ya da maddi menfaatleri uğruna insanları birbirine düşüren zihniyet bunu yaparken dünyanın en güçlü silahları olan ırk, din, mezhep, siyaset, sosyal statüyü kullanıyor.” diye konuştu.

Ülkede kendisini eleştiren herkesi yok eden bir zihniyetin yönetimde olduğunu vurgulayan Atıcı, Cumhurbaşkanı’nın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e tahliye yolunu açan Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin ‘Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum’ sözlerini de değerlendirdi. Atıcı, “Bu söylem bize şunu anlatıyor: Siz bu anayasayı değiştirip dünyanın en mükemmel, sivil anayasasını yapsanız bile günün değişen koşullarına göre Anayasa Mahkemesinin bu anayasaya dayanarak verdiği kararları ben ileride de tanımam diyen bir zihniyet tarafından yönetiliyoruz. Böyle bir zihniyet başımızda olduğu sürece, Türkiye’de ve Ortadoğu’da barışın olma ihtimali yoktur. Birbirimize sıkı sıkıya sarılarak savaş, kan ve gözyaşı dökülmesini isteyen ve bunlardan kendilerine siyasi çıkar elde eden zihniyetten hep birlikte kurtulmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Atıcı, “Anadolu Alevilerinin olduğunu lisede öğrendim. Birbirimizle hiç konuşmazdık böyle şeyleri. Onun mezhebi beni ilgilendirmezdi, benim mezhebim de kimseyi ilgilendirmezdi. Ama öyle bir duruma geldi ki şimdi, bir işe alırken, bir yere referans olurken ırkını, mezhebini sorguluyor.” açıklamasında bulundu.

‘Alçakça ve iğrenç’ olarak nitelendirdiği bu durumun TBMM’de görüşülen ‘Kişisel Bilgilerin Korunması Kanun Tasarısı’nın konusu olduğunu aktaran Atıcı, söz konusu kanunla herkesin cinsel yaşamına kadar fişleneceğini vurguladı. Atıcı, şöyle devam etti: “Bu kanunla hepimizin dini, mezhebi, cinsel eğilimleri, sağlık sorunları, hangi sendikaya, siyasi partiye üye olduğu tek tek fişleniyor. Bunları yasanın altıncı maddesinde tek tek görebilirsiniz. Yasada, ‘Bunlar kişinin mahrem bilgileridir ve hiçbir şekilde fişlenemez. Ancak şu şu koşullarda kişinin rızasını dahi almadan ben bu bilgileri fişleyebilirim ve bunları koruduğuma inandığım anda da arzu ettiğimiz kişilerle yurt dışı da dahil paylaşıma açabilirim” diyor. Bizi bu şekilde fişleyen ve kutuplara ayıran bir zihniyet, parayla beraber bu ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı kullanarak bizi birbirimizle savaştırıyor. Hâlbuki bu farklılıklar bizim zenginliğimiz, bu farklılıklar bu farklı renkler, harmoniler tıpkı bir müzik gibi bizi zenginleştiren konular.”


Kaynak: Birgun.net