Ülkemizde çocuk oyunlarına değer verilmiyor kanısı taşımaktayım. Bu konu içimi acıtıyor çünkü çocuk oyunlarının konu bazında içi boş. Oyunu seyreden bir çocuğa soruyorsunuz; ”tiyatro oyunu izledin mi ve ne anladın” Şahit olduğum kadarı ile çoğu çocuk konuyu anlamıyor sadece karakterlerin yaptığı komik eylemlere gülüyorlar, peki biz çocuklara yani gelecek neslimize bir şeyler anlatmak istemiyor muyuz? Anlamadıkları cümlelere gülen bir nesil mi yetiştirmek istiyoruz? Bu konuda tiyatro camiasına çok iş düşüyor.

Tüm bunlara rağmen yine de çok güzel oyunlar var. Çocukların bir sanat anlayışı oluşturabilmeleri için onlara yardım etmek, tiyatroya gitmeleri için önayak olmak lazım. Buyrun, yeni sezonda çocuk oyunları.

İstanbul Devlet Tiyatroları

Lay lay lom

Genç bir maestro yeni bestesi üzerinde çalışmaya başlar. Maestro sevgiyi anlatmak için notaları özgürce yeni biçimlerde deneyerek yepyeni bir beste yapmak ister. Bestecinin yaşamındaki hüznün, sevginin, özgürlüğün yansıması notalarda saklıdır. Besteci müziğini yetiştirebilmek için canla başla çalışır ve notalara sevgisini katarak azimle bestesini tamamlar. Müzik; notaların sevgisi, kavgasıdır. Müzik maestrodur. Müzik yaşamdır.

Oyun Dükkanı

Yaşasın Okulumuz

Okuldan kaçmak isteyen Bayram yine haylazlık peşindedir. Arkadaşları ise Bayram’ı bir türlü ikna edememektedir ve ikna etmek için oyun yarışı yaparlar. Bayram bu yarışları kazanınca, okulunda da başarılı olacağına inanır ve arkadaşlarının da yardımıyla derslerine ve okula gitmeye başlar.

Tiyatro Yansıma

Kahraman Masalı

Emir, derslerine çalışmayan, sürekli televizyon izleyen haylaz bir çocuktur. Bir gün kendini çok sevdiği televizyonunun içinde, Cetvel Men ve kötü kalpli Profesör’ün macerasında bulur. Eğer çizgi kahramanıyla birlikte engelleri aşıp bölümü geçerse eve dönebilecektir. Ancak bu düşündüğü kadar kolay olmaz. Emir’in iyi yürekli dostuna hiç olmadığı kadar ihtiyacı vardır.
Ve bir de slogana; “Aklın gücü her şeye yeter!”

1001 Sanat (Oyuncu Tayfası)

Çılgın Dedektif

Eğlenceli oyun parkımızda; komşular her gün eşyalarının eksildiğinden yakınmaktadır. Çılgın Dedektif amca bunları duyunca hırsızı yakalamak için asistanı Charlie ile birlikte ipuçlarını bulup hırsızı yakalar.

Oyundaki iki arkadaşımız İnci ve Can bu konuda bize çok yardımcı oldular. Bakalım hırsız kim çıkacak?

Pişman olacak mı? Hep birlikte bu eğlenceli, farklı bir o kadar da komik oyunumuzu izlemeye ne dersiniz?

Gaia Dergi

Kaynak: Birgun.net