Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan, TRT'deki programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AKP Hükümeti'ni adeta topa tuttu.

Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Başbakan Davutoğlu'nu ve AKP Hükümeti'nin politikalarını yerden yere vurdu.

TRT Diyanet'te yayınlanan "Neden" programında konuşan Kaplan, AKP'nin Suriye ve Mısır'da hata yaptığını belirtip "Yeter ya, batırdılar memleketi" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'DE VE MISIR'DA HATA YAPTIK"
Aktifhaber'de yer alan habere göre Kaplan, "Suriye'de hata yaptık, Mısır'da hata yaptık. "Sıfır Sorun" politikası fikir olarak süper ama romantik. Hiçbir karşılığı yok bunun. Bölgedeki gerçeklerle örtüşmüyor" şeklinde konuştu.

İsim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'a da "çakan" Yusuf Kaplan, "Jölelilerle, şunlarla, bunlarla gaz veriyorlar; memleketi batırdılar" dedi.

"MANYAK MISIN SEN"
Türkiye'nin dış politikasını ve özelde Ortadoğu politikasını da eleştiren Yusuf Kaplan, ülkenin istikametini, yönünü tekrar Avrupa Birliğine çevirmesi gerektiğini kaydetti.

Kaplan, "Manyak mısın sen, Avrupa Birliği ile ilişkileri neden donduruyorsun" diye sordu.

"AKP İKTİDARDA AMA KESİNLİKLE İKTİDAR ONLARIN ELİNDE DEĞİL"
Öte yandan Yusuf Kaplan'ın "bu ülkenin çocukları güya iktidarda ama iktidar onların elinde değil" sözleri ile üstü kapalı olarak AKP-Perinçek ittifakına dikkat çekti. Perinçek de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yargıda, emniyette, bürokraside AKP kadrolarının olmadığını, kendilerine yakın kadroların olduğunu söylemişti.

Kaynak: Birgun.net