Pilot bölge seçilen Kırıkkale'de çipli yeni kimlik kartları için bu sabahtan itibaren başvurular alınmaya başlandı. Vali Ali Kolat, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü'nde yaptığı konuşmada, yeni kimlik kartlarını vermek üzere bugün ilk kayıtların alındığını söyledi.

Vali Kolat, Kırıkkale'nin proje kapsamında dana önce pilot il olarak ilan edildiğini anımsattı. Vali Ali Kolat, yeni kimlikler için İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Merkez Bankası'nın çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Çok güzel, güvenlikli ve elektronik bir kimlik kartı ortaya çıkarıldı. Artık bunun taklit, tahrifi, kopyalanması kesinlikle mümkün değil. Müracaatlar merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapılacak. Sadece Kırıkkale'de oturanlar ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olanlar müracaat edebilecek. İnternet ve 'Alo 199'u arayarak da müracaat yapılabiliyor. Yeni kimlikler hafif turkuaz renginde. 7'den 70'e herkesin kaydını alıyoruz."

Kırıkkale'nin ilk ve tek kadın olan Yuva Mahallesi Muhtarı Adile İnce de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak heyecanlandığını ve saat 07.30'da buraya gelip başvurusunu yaptığını söyledi. Törende, Kırıkkale Valisi Kolat ve eşi İlksen Kolat'ın yanı sıra, Kırıkkale'nin en yaşlı vatandaşı olan 109 yaşındaki Arzu Sınıroğlu ile yeni doğan Metehan Torlak'ın şehit yakınlarının ve engellilerin de başvuruları alındı.

Kaynak: Birgun.net