Amasya’nın Suluova İlçesi’nde kapatılma kararı alınan Yeni Çeltek Maden İşletmesi’nin işçileri, yerin 1200 metre altına inip açlık grevine başladı.

Soma Holdinge ait Gürmin Enerji AŞ’nin aldığı Yeni Çeltek Maden Ocağı’nı kapatma kararı, madende çalışan işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. İşçiler, madene inerek açlık grevine başladı. 5 işçi yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılıp dışarıda bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahaleleri ambulansta yapılan işçiler, Suluova Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. İşçilerin, sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi.

AİLELER DE DIŞARIDA EYLEM YAPTI

Evrensel'in haberine göre, açlık grevi yapan işçilere, aileleri de dışarıda destek verdi. İşçi aileleri, Suluova İlçesi Amasya-Samsun karayolu üzerinde toplanarak eylem yaptı. Jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, aileler, atılan sloganlar ve taşınan dövizlerle madenin kapatılmasına tepki gösterdi. Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan da bölgeye gelerek ailelerle görüşüp sorunlarını dinledi.
T. Maden-İş Suluova Şube Başkanı Hakan Çatal ise, “Bizim bu eylemlerimize yetkililer gerekli çözümü bulamadığı sürece devam edecek. Biz sadece burada çalışıp, burada paramızı kazanmak istiyoruz. 1955 yılında kurulmuş bir madeni gelip de kapatmalarına kimsenin rızası yok” diye konuştu.

Eylemler bugün de sürdü. Madenciler yeraltında açlık grevine devam ederken aileler ve bölge halkı da Samsun Ankara karayolunu trafiğe kapattı.

Kaynak: Birgun.net