Aden’in Mansura ilçesinde el-Subeihi’nin aracına kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Aden Serbest Bölgesi yakınlarında aracıyla seyir halindeyken gerçekleşen olayda el-Subeihi ve bir koruması öldü.

Olay sırasında yoldan geçen ve Aden Serbest Bölgesi’nde çalıştığı belirlenen bir kadının da saldırıda öldüğü duyuruldu.

Öte yandan, Yemen'de daha önce de birçok önemli isme suikast düzenlenmişti. Eski Aden Valisi Cafer Muhammed Said, aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucunda hayatını kaybetmişti. Olayı IŞİD üstlenmişti.

Ayrıca, Güney Yemen Hareketi ve Halk Direniş Güçleri'nin en önemli isimlerinden Ahmet el-İdrisi uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Yakın zamanda Aden ve Lahc şehirlerinin valilerine de suikast girişiminde bulunulmuştu. Valiler saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Önceki günlerde de istihbarat servisindeki üst düzey görevlilerden Albay Ali Salih el-Nakhebi, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Son olarak ise bomba yüklü bir aracın Aden Emniyet Müdürü Şelal Şai'nin evinin giriş kapısına 40 metre uzaklıkta patlatıldığı aktarılmıştı. Patlamada Şai'nin yara almadan kurtulduğu duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri tarafından, koalisyon güçlerinin yardımıyla Husilerin kontrolü altındaki Aden şehri Ramazan ayında ele geçirilmişti. İstikrarın tam sağlanamadığı Aden'de, şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla ise yaralı var.

Kaynak: Birgun.net