Türk Tabipleri Birliği Edebiyat Grubunun her ay farklı bir ilde ‘Edebiyat Matineleri’ toplantısı düzenlediğini belirten Adana Tabip Odası Sosyal Etkinlikler Komisyon Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Adana Tabip Odası ve Seyhan Belediyesinin desteğiyle Adana'da yapacağımız ‘Ölümsüzlüğünün Birinci Yılında Yaşar Kemal Dostlarıyla Buluşuyor’ başlığı altında yapılacak toplantıya Yaşar Kemal'in yakın arkadaşları katılacak. Hürriyet Gazetesi Yazarı Selahattin Duman, Yazar Hasan Özkılıç ve Film Yapımcısı ve Yazar Arif Keskiner Yaşar Kemal’i anlatacak. Yaşar Kemal'in bu kadim dostlarını Adana'da ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Bu anlamda bu etkinliğimize edebiyatseverleri, sanatçıları ve halkımızı bekliyoruz.” dedi.

Etkinliğe gelecek misafirlerin ülkenin tanınmış gazeteci ve yazarları olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Ökten, ilk toplantıyı kasım ayında Ağrı'da, ikinci toplantıyı aralık ayında Tekirdağ'da yaptıklarını, yedi bölgede yedi ayrı toplantı yaparak tıp, hekimlik, sanat ve edebiyatı buluşturmak istediklerini belirtti.

Doç. Dr. Ökten, ölümsüzlüğünün birinci yılında bereketli toprakların bereketli sanatçısı Yaşar Kemal'i doğduğu topraklarda anmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak Seyhan Belediyesi’ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.Kaynak: Birgun.net