BURCU CANSU

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 8 Mart etkinliklerinin gerçekleştirilmesini yasakladığını ilan ederken, Ankara Kadın Platformu “Yasaklar sizin sokaklar bizimdir” diyerek kadınları yarın 12’de Kolej Meydanı’nda buluşmaya davet etti.

ANKARA EMNİYETİ'NDEN 8 MART YASAĞI

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 8 Mart etkinliklerinin gerçekleştirilmesini yasakladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Başta Kızılay Bölgesi olmak üzere Atatürk Bulvarı, Akay Kavşağı, Tunalı Caddesi, Kuğulu Park, Sakarya Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, Kolej Meydanı ile açılan tüm cadde ve sokaklarda gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır" denildi.

ANKARA EMNİYETİ SUÇ İŞLİYOR

Ankara Emniyeti’nin “yasak kararını” tanımadıklarının altını çizen Ankara Kadın Platformu bileşenleri tarafından “8 Mart’ı yasaklamak hiçbir iktidarın hiçbir kurumun inisiyatifinde değildir” denildi. Basın toplantısı düzenleyen Ankara Kadın Platformu bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan Yurdagül Çabat Boztaş, “Tüm dünyada ve ülkemizin dört bir yanında kadınlar alanlarda olacaklardır. Bizler de Ankara Kadın Platformu olarak hazırlıklara başladık. Yaklaşık 10 yıldır yaptığımız gibi Kolej Meydanı’ndan Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyeceğimizi ve mitingimizi gerçekleştireceğimizi ilan ettik. Ankara Valiliği ise yürüyüşümüzün yasadışı olduğunu, her yıl kullandığımız güzergahın eylem alanı olmadığını belirterek 8 Mart mitingini yasakladıklarını ilan etti” diye konuştu.

Daha 4 ay önce 25 Kasım nedeniyle aynı güzergahta kadınların eylem yaptığını anımsatan Boztaş, “Ankara Valiliği suç işliyor. Anayasadan uluslararası sözleşmelerden kaynaklı toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkımızı elimizden almaya çalışmak suçtur” dedi.

YASAĞI TANIMIYORUZ

Ankara’daki kadınlara seslenen Boztaş, şunları söyledi:

“Ankara Valiliği’nin kanunsuz ve suç olan açıklamasına itibar etmeyin. Biz değil, onlar suç işliyor. Gelin 6 Mart’ta saat 12’de Kolej Meydanı’nda buluşarak, rengarenk giysilerimizle, pankart ve dövizlerimizle, taleplerimizle bütün renklerimizle alanda buluşalım. Yaşasın 8 Mart.”

Kaynak: Birgun.net