CAN UĞUR / [email protected]
@canugur1987


İstanbul Çağlayan Adliyesi’ni mescide çeviren uygulamanın ardından garip bir uygulamaya da İstanbul Ataşehir’de imza atıldı. Ataşehir’de yargıç ve savcıların yaşadığı Batı Adliye Lojmanlarına asılan bir ilanla merdiven altı kuran kursunun açıldığı duyuruldu. Herhangi biçimde Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan izin alınıp alınmadığı belirtilmeyen yazıda ‘site yöneticisinin’ imzası yer alıyor. Site sakinleri duruma tepki gösterirken böyle bir uygulamanın neden yapıldığına ilişkin bilgilerinin olmadığını ifade etti. Sitenin B bloğunun -1. Katında gerçekleştirileceği duyurulan kuran kursunun çocuklara yönelik olduğu ifade edilirken mekân olarak ise sitenin sosyal tesis kütüphanesi seçildi.

Ayağa kalkmak gerekiyor!

Son zamanlarda yargıdaki dönüşümle birlikte yargı mensuplarının iktidarla kurduğu ilişki tartışma konusu olurken bu tarz adımların atılması da İslamcı dönüşümün boyutunu gözler önüne seriyor. Konuya ilişkin BirGün’e açıklamalarda bulunan Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ çarpıcı ifadeler kullandı. Karadğ şunları söyledi: Siyasal İslam’a dayalı teokratik faşizmin yargı erkine yansıması bu şekilde olur. Halen meslekte besmeleyle duruşma açan yargıçlar var. Açıkça duruşmalarda dinsel simge kullanan yargıçlar var. Adalet Akademisinde dini eğitim veriliyor. Yargı bağımsızlığı ve yargıçlık teminatı yasa ile yok ediliyor. Artık yargıç ve savcıların adalet uğruna ellerini toprağa dayayıp yeter demesi, ayağa kalkması gerekiyor.

NE OLMUŞTU?

Cuma günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hâkim, savcı ve yargıçları davet ettiği Kuranıkerim tilavinde Çağlayan koridorlarını halılarla kaplayarak Cuma öncesi camiye çevirmişti. Konuyla ilgili görüntüler sosyal medyada da paylaşılmıştı.


Kaynak: Birgun.net