ASLINUR ÖZÇAKIR

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Gölbaşı Kızılcaşar Mahallesi'nde sayfiye yerlerine yapılması söz konusu imar uygulamalarının planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu kaydederek işlemin durdurulması için açtığı davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

“Kent hormonlu şekilde büyüyor”

Konu ile ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kent canlı bir organizma gibidir. Plan değişiklikleri ile kent hormonlu büyüyor. Kentin plansız gelişimine artık dur denmeli” dedi.

Gölbaşı'nda sürekli plan değişikliği ile iki katlı alanlara 30 katlı yapılaşmalar verildiğine dikkati çeken Candan, söz konusu ada parsellerine açtıkları davalarda mahkemenin bilirkişi raporlarında tespit edilen gerekçeleri hatırlattı.

“Yargı durdursa Belediye durmuyor”

Candan, bilirkişi raporlarında "Şehircilik ilke ve esasları ile kamu yararına aykırı olduğu anlaşıldığından, dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır" tespitinin yapıldığını bildirdi. Yürütmenin durdurulması kararını sevindirici olduğunu söyleyen Candan, durdurma kararına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin durmadığını hatırlattı.

Yeni plan değişikliği de yargıda

Bu tarz imar uygulama planlarının halk için değil rant için yapılırsa hukukun sürece müdahale etmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Candan, Belediye Meclisi'nin yürütmesi durdurulan planlara konu olan parselleri büyüterek yaklaşık 28 hektarlık alanda yeniden imar değişikliği planladığını ve buna da dava açtıklarını söyledi.

Kaynak: Birgun.net