Cizre'de ambulans beklerken polis baskını ile karşılaşan yaralıların saldırı sonucu çöken duvar nedeniyle dışarı çıkma durumları kalmadı. Onları almak üzere yola çıkan belediyeye ait ambulanslar ise bir kez daha çatışma olduğu gerekçesiyle vahşet bodrumuna gitmedi.

Sabah saatlerinde HDP'li milletvekillerinin İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucu Şırnak Belediyesi'ne ait bir ambulans ve gönüllü üç sağlık personeli, yaralıların bulunduğu eve 700 metre mesafede bulunan Emir Tacdin Sokak'a gitti.

D'nın haberine göre, bakanlık yetkilileri ile görüşmelerin sürdüğü ve yaralılara yetkililerin bilgisi dahilinde "evden çıkabilirsiniz ambulansa yürüyebilirsiniz" denilmesi üzerine tam dışarı çıktıkları çıkacakları esnada polis binaya baskın yaptı. Saldırı ile birlikte yaralılarla irtibat koparken, saldırıdan kaynaklı binanın bir duvarının da çöktüğü belirtildi.

Yaralılarla bağlantının kopmasından sonra gerçekleşen ikinci bağlantıda ise yaralılar, sağlık durumu ağır olan Sultan Irmak'ın yaşamını yitirdiğini ve çöken duvar nedeniyle dışarı çıkma durumlarının da kalmadığını aktardı.

Emniyet yetkililerinin saldırıyı ve duvarın yıkıldığını inkar etmesi üzerine Cizre Kaymakamı durumun ne olduğuna bakması için Cizre Belediyesi'nden 2 itfaiye personelinin olay yerine giderek kontrol etmesini istedi, ancak itfaiye personeli de polisler tarafından engellenerek, eve yaklaştırılmadı.

Son olarak ise Emir Tacdin Sokak'ta bekletilen Şırnak Belediyesi'ne ait ambulans da çatışma olduğu gerekçesiyle geri çevrilerek belediyeye döndü.

Yaralıların bulunduğu bina ve çevresine yoğun top atışlarının sürdüğü de belirtilirken kurulan son temastan bu yana yaralılara dair henüz başka bir bilgi alınamadı.

Kaynak: Birgun.net