Karaman'da Ensar Vakfı'na ait yurtlarda 45 erkek öğrenciye tecavüz edilmesinin ortaya çıkmasının ardındanAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tecavüzcü öğretmeni ve vakfı savunmuş bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz," demişti. Yandaş yazar Nihal Bengisu Karaca Bakan'a Twitter'dan tepki gösterdi

Bakan Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” dedi. Ramazanoğlu’na bu sözlerinden dolayı tepki yağarken, yandaş yazar Nihal Bengisu Karaca da “Aile Bakanı’nın açıklamasını da, Ensar vakfı kollayıcılığı yapanları da yadırgıyorum.Vakfı kapatmayın tamam da bu korumacılık ne?” dedi.

Karaca, sosyal medyadaki hesabında şu ifadelere yer verdi.

“Aile Bakanı’nın açıklamasını da, Ensar vakfı kollayıcılığı yapanları da yadırgıyorum.Vakfı kapatmayın tamam da bu korumacılık ne?

Ensar Vakfı iyi işler yapar doğru ama ‘Bir kişi yüzünden’ de olsa ‘on çocuk’ zulüm gördü. Bu büyük bir olay ve vakfın hasar alması doğal. Vakfın fazlaca savunulması vicdanlarda aklanmasını sağlamıyor. Yüksek mevkilerde tanıdıkları olanlara has bir imtiyaz talebi gibi algılanıyor.

Korkunç bir olay olmuş ve o ‘gönüllü’ sapığın evlere girmesine imkan tanıyan vakıf da bal gibi sorumludur. Bırakın çilesi neyse çeksin. Çocuklarla ilgili bir iş yapıyorsanız ve o çocukları koruyamıyorsanız suç şahsi de olsa yıpranırsınız ve yıpranmanız da gerekir.

Dava pedofili ile yüzleşme ve çözüm gereksiniminin aciliyeti açısından da milat olsun diye umalım. Temennim budur”

Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz!

Kadın bakandan Ensar’a savunma, tecavüzü aklama

Aile Bakanı tecavüze uğrayan çocuklar yerine Ensar Vakfı'na sahip çıktı

Kaynak: Birgun.net