AKP'ye olan yakınlığıyla ve hedef gösteren haberleriyle bilinen Yeni Şafak gazetesinin yazar İbrahim Karagül, direnişe geçen ve bildiri yayınlayan liselileri hedef göstererek ""acımasız direniş" çağrısı yaptı.

Liselerden yayınlanan bildirilerin, Gezi Direnişi, yolsuzluk operasyonları ve 7 Haziran seçimlerini ardından "4. dalga operasyon" olduğunu iddia eden Karagül bugün yayımlanan "Dördüncü dalga: Liseleri sokağa hazırlayan kim?" başlıklı yazısında, liselilerin gericiliğe karşı haklı başkaldırısını hedefe koyarak, Türkiye'nin liselerininden yükselen sesi, "Önümüzdeki sonbahara doğru hem Alevileri hem de Kürtleri sokağa sürmeye hazırlandıklarına dair işaretler var. Çok daha büyük bir senaryo için hazırlık yapıyorlar. Artık sokak darbesi değil, rejim değiştirme değil, Erdoğan'ı devirme değil, doğrudan Türkiye'yi çökertmeye, parçalamaya, Suriyeleştirmeye dönük bir plan uygulayacaklar. Bugünlerde liseler ve lise öğrencileri üzerinde oynan oyun buna hazırlıktır" ifadelerini kullandı.

Karagül, "Özellikle başarı oranı yüksek, orta-üst gelir grubuna mensup, hayat tarzı olarak fazla batılı çevrelere mensup öğrenciler, onların gittiği okullar belki operasyon merkezlerine dönüştürülecek." diyerek liselilerin çıkışını itibarsızlaştırmaya çalıştı.

Gezi Direnişi'ne de saldırmayı ihmal etmeyen Karagül, liselerden yayınlanan bildirilerin, sonbaharda Alevi ve Kürtlerin sokağa çekilme planının bir göstergesi olduğunu söyleyerek taraftarlarına "acımasız direniş" çağrısı yaptı:

"Hiç merak etmeyin, bu ezberlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaları mümkün olmayacak. Gezi ve 17 Aralık'ta olduğu gibi yine başaramayacaklar. Bu millet direnecek. Her zaman direndiği gibi. Ama rüzgar sertleşecek, gerilim tırmanacak. Son saldırıyı deneyecekler, son yoklamayı… Başaramayınca yapabilecekleri hiçbir şey kalmayacak. Bu yüzden belki en yoğun saldırıyı yapacaklar. İşte “acımasız direniş” dediğim şey o zaman kendini gösterecektir. Liseleri kimlerin karıştırdığını anlamak için Gezi olaylarının arkasında kimler vardı, hatırlayın, yetecektir."

Kaynak: Birgun.net