AKP'nin yayın organlarından biri olan Star gazetesinde köşe yazan Halime Kökçe bugün yayımlanan "Obama neden bir Erdoğan olamadı!" başlıklı yazısında ABD Başkanı Barack Obama'nın en çok hayıflandığı şeyin 'Erdoğan olamamak' olduğunu iddia etti.

Yandaş yazar kaleme aldığı yazısında "Obama’ya gelince, herhalde gider ayak en çok hayıflandığı şey bir Erdoğan olamamaktır. Arap Baharı ile tanıştı “derin ABD” ile ve oraya başkan değil bürokrat olduğunu fark etti bence. Eminim en büyük hayal kırıklığı Erdoğan değil kendisidir!" ifadelerini kullandı.

Kökçe'nin yazısından bir bölüm şöyle:

Mart ayı içindeki bazı gelişmeler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili spekülasyonlar yapıldı. Önce, Türkiye ile ilgili düşünceleri malum olan iki eski büyükelçinin “İstikrarlı ve demokratik Türkiye için Erdoğan’ın ya reform yapması ya da istifa etmesi gerektiğini” söyledikleri yazı yayınlandı. Ardından, George W. Bush’a İran ve Irak konularında danışmanlık yapan yani ABD’nin, ucu bugünlere uzanan kanlı ve başarısız politikalarının mimarlarından olan Michael Rubin’in “Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir darbe yapılabileceği ve bunun sonucunda yaşanabilecekler” konulu yazısını okuduk. Ve bu hiçbir analiz değeri olmayan sansasyonel iki yazı, Türkiye’de “PKK da Erdoğan’ı deviremedi son umut ABD darbesi” diyenlerin kafa göstermesine yol açtı.

Ama bence hepsinden önemlisi Obama’nın Atlantic dergisinde yayınlanan mülakatıydı.

Türkiye basınında röportajla ilgili ön plana çıkan, Obama’nın Erdoğan’a “otoriter” dediği, demeye getirdiği gibi şeyler oldu. Röportajın önemli kısmı ise Erdoğan’ın Obama’nın canını sıkmış olması. Neden mi canını sıkmış? Vakti zamanında Bush’un canını neden sıktıysa şimdi de o yüzden! Çünkü Türkiye büyük ordusu ile Suriye’de ABD’nin istediği şeyi yapmamış.

Kaynak: Birgun.net