AKP'nin yayın organlarından biri olan Bugün gazetesi, yayımaldıkları MİT TIR'ları haberleri yüzünden tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün kaldığı cezaevine giderek "ilginç" bir habere imza attı.

Gazetenin birinci sayfasından duyurulan ve "Can Dündar dubleks dairede kalıyor" manşetiyle yayımlanan haberde "casusluk suçlamasıyla tutuklu olan gazeteci Dündar, Silivri Cezaevi'nde her şeyi bulunan dubleks bi koğuşta yatıyor" denildi. Fatih Dağıstanlı adlı kişinin imzasını taşıyan "haberde" şu ifadeler yer aldı:

"15 bine yakın tutuklu ve hükümlüsüyle bir ilçe kadar büyük. Mutfakta kazanlar dolusu yemekler pişiyor. İsteyenin ücret karşılığı çalıştığı atölyeler var. İçeride gezmeye başlarken kendimi pırıl pırıl, her şeyin dört dörtlük yürüdüğü bir mekanizmanın içinde buluyorum. Mutfak, fırın, hastane ve sosyal tesisleri geziyoruz. Sanki cezaevi değil kocaman bir işletme. Her yerde çalışan mahkûmlar, ama mahkûm oldukları hissine kapılmıyorum. Cezaevini gezerken hijyen, düzen ve intizam gözlerden kaçmıyor. Mutfakta kazanlar dolusu yemek pişiyor. Temizlik, yemeklerin kalitesi 1. sınıf. Sonra ortak kullanım alanlarını geziyoruz. Dershaneler, açık ve kapalı futbol, basketbol, voleybol ve tenis sahaları, masa tenisi alanları, bilgisayar ve hobi odaları. Amatör tiyatro çalışmasına da, resim kursuna da tanıklık ediyoruz. Profesyonel tiyatro gruplarının gelip oyun sahneledikleri alanları da geziyoruz."

Kaynak: Birgun.net