Daha önce Star gazetesinde köşe yazarlığı yapan ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın olduğu söylenen Karar gazetesine geçen yazar Elif Çakır, bugünkü yazısında AKP’yi sert sözlerle eleştirdi.

Görevindeki son günlerini yaşayan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, AKP’nin kurucularından Bülent Arınç’ın Turgut Özal Üniversitesi'ndeki konuşmasının engellenmesine değinerek “Erdoğan ve arkadaşları, bize böylesi bir Türkiye vaat etmemişlerdi” diye sitem dolu bir yazıya imza attı. AKP’nin “tek parti” dönemini anımsatan bir politika izlediğini iddia eden Çakır, MHP kongresinin de yargı eliyle engellendiğini öne sürdü.

İşte Çakır’ın yazısının ilgili bölümü:

“(…)Dün, AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç'ın Turgut Özal Üniversitesi'ndeki konuşmasının Ankara Emniyeti'nce ‘güvenlik nedeniyle' iptal edilmesi… Yargı eliyle engellenmeye çalışılan MHP kongresinde devreye Ankara Valiliği'nin girerek ‘kongre yapılmayacak' açıklaması yapması… Son dönemde, muhalefete, eleştiriye hiçbir tahammülü olmayan “tek parti” dönemini anımsatan olayların bugün yaşanıyor olması… Beni geçmişe ‘tek parti' dönemine götürdü.

Oysa.. Bizim bildiğimiz, tanıdığımız, oy verdiğimiz, aynı zamanda statükocu, ceberrut devlet anlayışının mağduriyetini yaşayan kadrolardan AK Parti'nin vaadi bu değildi. Erdoğan ve arkadaşları, bize böylesi bir Türkiye vaad etmemişlerdi. İnşallah AK Parti, içine sürüklendiği bu durumun ve yanlışlarının farkına varır ve zaman kaybetmeden fabrika ayarlarına döner.”

Kabataş röportajı ile gündeme gelmişti

Elif Çakır, Türk basın tarihine daha sonradan yalan olduğu ortaya çıkan “Kabataş saldırısı” söyleşisi ile geçmişti. Çakır, 2013 yılının Haziran ayında Kabataş’ta Gezi Parkı eylemcileri tarafından saldırıya uğradığını iddia eden Z.D. ile röportaj yapmıştı. Röportajda yer alan tüm unsurların “hayali” olduğu daha sonra ortaya çıkan güvenlik kameraları görüntüleniyle ispatlanmıştı.

Kaynak: Birgun.net