Yandaş Memur-Sen’in Manisa il temsilciliği görevini de yürüten Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, ‘eğitimin Türkiye’de yıllarca ideolojik bir aygıt olarak kullanıldığını’ iddia ederek, “Ders programları ve müfredat, yeniden düzenlenmeli. Ders kitaplarında bazı subliminal mesajlar var” ifadelerini kullandı.

‘ROL MODELLER DEĞİŞMELİ’
Eğitim sisteminin ‘ruh ve felsefe olarak milli dokuya uygun olması gerektiğini‘ ileri süren Sofuoğlu, “Çocuklarımıza faiz ve havuz problemleri soruyoruz. Fakat zekat problemleri, fitre problemleri çözdürmüyoruz. Artık eskiyi tekrarlama değil, yeniyi üretme gibi bir ihtiyaç var. Rol modeller değişmeli. Kendi kültürümüzün ve toprağımızın değerleri örneklenmeli ve öğütlenmelidir” dedi.

‘ÖNCÜLER ÖRGÜTLÜ ÖĞRETMENLER OLACAK’
Milli Eğitim’in bu dönem en fazla beklentinin yoğunlaştığı bakanlık olduğunu da vurgulayan Sofuoğlu, “Modern dünyanın pozitivist bakışı, insanlığı kan ve gözyaşına mahkum etmiştir. Eğer bir değişim ve dönüşüm olacaksa, bu, öğretmenlerle gerçekleşecektir. Mevcut dünya düzeni, iki asırdır dünyaya huzur getirmedi. Toplumsal değişim ve dönüşümün öncüleri, örgütlü öğretmenler olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Hükümetin sendikası‘ olarak bilinen Eğitim-Bir-Sen’in daha önce de karma eğitimin kaldırılmasını, ‘din temelli ahlak ilkeleri’ni esas alacak zorunlu ‘ahlak’ dersini talep etmişti.

Kaynak: Birgun.net