İtalya'nın başkenti Roma'da geçen hafta Salı günü polise gelen bir ihbar, yaşlı bir çiftin çığlıklarla ağladığını söylüyordu.

"Sıradan" bir soygun ya da kavgaya müdahale edeceklerini düşünerek "olay yerine" giden polis memurları, sıradışı bir yalnızlık hikayesiyle karşılaştı.

89 ve 94 yaşlarındaki bir çiftin, televizyonda gördükleri kötü haberlerin de etkisiyle, yalnızlıktan ağladığını anlayan polis memurları yaşlı çifte yemek pişirdi ve akşamı onlarla sohbet ederek geçirdi.

Roma Emniyet Müdürlüğü'nün Facebook sayfasında yayımladığı mesaja göre, kendi başlarına yaşayan 89 yaşındaki Jole ile 94 yaşındaki kocası Michele, komşuları da tatile gidince tamamen yalnız kaldı.

Günlerdir kimseyle konuşmayan çift, sonunda bir akşam yalnızlıktan bunalınca çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Yaşlı çiftin sesini duyanlar, şiddete maruz kaldıklarını düşünerek polisi aradı.

Jole ve Michele'nin evine giden 4 polis memuru, karşılarında fiziksel olmasa da duygusal olarak yaralı bir çift buldu.

Polis memurlarına dertlerini anlatan Jole ve Michele, konuşacak kimseleri olmadığını, televizyonda haberleri izlerken gördükleri "kötü haberlerden" de etkilendiklerini anlattı.

Bu kez üzerlerine düşenin bir suç eylemini önlemek değil, yalnız bir çifti rahatlatmak olduğunu anlayan polislerden Andrea, mutfağa girerek akşam yemeği hazırladı.

"Makarnanın içindeki malzeme: İnsanlık"

Bu sırada diğer memurlar Alessandro, Ernesto ve Mirko da yaşlı çiftle sohbet etti.Polis memurlarının elinden tereyağı ve peynirli makarna yiyen Jole ve Michele artık sakinleşmiş görünüyordu.

Yaşlı çiftin fiziksel bir sıkıntısı olup olmadığını anlamak için eve sağlık ekipleri de çağırıldı.

Roma polisi, yaşadıkları bu sıradışı tecrübeyi sosyal medyada "Kentsel bir insanlık hikayesi" başlığıyla paylaştı.

Polisin Facebook mesajında, "Hayat her zaman kolay değil. Özellikle de şehir boşalıp komşular tatile gidince. Bazen yalnızlık gözyaşlarına dönüşür. Bazen bir yaz sağanağına benzer. Aniden gelir ve sizi alt üst eder" denildi.

Roma emniyeti, "Bir tabak tereyağlı ve peynirli makarna. Özel bir şey değil. Ama içinde çok kıymetli bir malzeme var: İnsanlık" diye yazdı.

Emniyet Müdürlüğü'nün bu mesajının altına binlerce yorum yazılırken, kimileri polislere teşekkür etti, kimileri de bu yaşlı çifte yardımcı olmak için adreslerini sordu.

(BBC Türkçe)

Kaynak: Birgun.net