Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Dolmabahçe bir mutabakat değildir. Dolmabahçe'nin bir mutabakat olmadığını ben o gün de söyledim. Herhangi bir şey imzalanmış da değildir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda dün gece milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Dolmabahçe oturumunda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan habersiz adım atmayacağını biliyoruz Sayın Yalçın Akdoğan'ın. Habersiz mi oturdular, haberli mi oturdular?” diye sordu.

Akdoğan şöyle dedi:

“Dolmabahçe bir mutabakat değildir. Dolmabahçe'nin bir mutabakat olmadığını ben o gün de söyledim. Herhangi bir şey imzalanmış da değildir. Ben yasamayla ilgili Bakan olarak HDP milletvekillerimizle bir araya geldim. Bu ilk defa bir araya gelmemiz de değildir. Daha önce de görüşmelerimiz olmuştur ve orada, silah bırakmayla ilgili bir çağrıyı HDP milletvekilleri okumuşlardır. Bunun ötesinde, bunun farklı, ucuz polemik alanlarına çekilmesini de bu kadar ciddi meselenin doğru bulmuyorum.”

“BİZ LİDERİMİZİN SÖZÜNÜN ÖTESİNDE SÖZ SÖYLEMEYİ DE DOĞRU BULMUYORUZ”

“Cumhurbaşkanından haberli mi, habersiz mi?” sözü üzerine de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Burada Cumhurbaşkanımız , bu konuda açıklama yapmıştır, biz liderimizin sözünün ötesinde söz söylemeyi de doğru bulmuyoruz” yanıtını verdi. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net