Facebook, popüler mesajlaşma uygulaması WhatApp için kapsamlı bir güncelleme hazırlanıyor. WhatsApp'da dokuman gönderiminin kapsamı genişletiliyor. Artık Whatsapp'ta ZIP dosyası dahil artık hemen her şeyi arkadaşlarınıza gönderebileceksiniz, hatta Whatsapp'ta sesli görüşme yaparken ses kaydı da tutabilmeniz mümkün olacak. İşte Whatsapp'a gelecek yenilikler...

Facebook, 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni özellikler katmayı sürdürüyor.

Kısa süre önce doküman gönderme ve “Uçtan Uca Şifreleme” özelliklerini platforma kazandıran Facebook, son gelen haberlere göre kullanım deneyimini önemli ölçüde geliştirecek yenilikler hazırlıyor.

WhatsApp için düşünülen yeniliklerden biri ZIP dosyalarının gönderimi olacak. Piyasadaki en iyi sıkıştırma programı olarak bilinen ZIP aracı sayesinde birden fazla dosyayı WhatsApp üzerinden daha küçük boyutlarda göndermenin önü açılıyor.

Shiftdelete'in haberine göre bir süredir belge gönderimi sağlayan WhatsApp, ZIP desteği sayesinde neredeyse tüm dokümanların sistem üzerinden gönderilmesini sağlayacak.

2015’in ilk yarısından bu yana Android ve iOS ekosistemlerinde kullanılan sesli arama özelliği, mesajlaşma servisi kadar kullanılmasa da, birçok kullanıcının işini önemli ölçüde kolaylaştırdı. Özellikle yurt dışı aramalarının büyük bölümü artık WhatsApp üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Birgun.net