BURCU CANSU
[email protected]

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, twitter hesabı üzerinden Muğla-Seydikemer'de müdür mülakatından önce kime ne puan verileceğini gösteren torpil listesini paylaştı.
Twitter paylaşımında “Hazırlayanı biliyoruz” diyen Koncuk, BİRGÜN’e konuştu. Listenin Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esma Çelik tarafından hazırlandığını söyleyen Koncuk, “Çelik, hazırladığı listeyi yanlışlıkla sınava girecek okul müdürleri Whatsapp grubuna atınca listeden haberdar olduk” dedi. Eğitim alanında çok ciddi skandallar yaşandığını ve bu torpil listesinin bir ilk olmadığını söyleyen Koncuk, “Bu durum Türkiye’de bir gelenek haline geldi. Mülakat sınavı öncesi böylesi listelerin olduğunu biliyor fakat belgeleyemiyorduk. Sınav öncesinde sınava gireceklere kaç puan verileceği çoktan belirlenmiş oluyor. Sınava girenlere daha önceden belirlenmiş olan puanlar veriliyor” diye konuştu.

Skandalı belgeledik

Geçen yıl bir listeyi açığa çıkardıklarını ve bundan kaynaklı İl Milli Eğitim Müdürü’nü görevden almak zorunda kaldıklarını anımsatan Koncuk, “Yine Muğla’da bir torpil listesi ile karşı karşıyayız. Hırsızlık gizli kalmıyor, açığa çıkıyor. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esma Çelik, listeyi hazırlamış. Kime gönderecekti bilmiyorum ama muhakkak yetkili birine gönderecekti. Mülakat sınavı 23’ünde başlayacak ve 30’una kadar sürecek. Bu liste bilgilendirme için belki Milli Eğitim’e gidecekti, bilmiyorum. Bu liste yanlışlıkla sınava girecek okul müdürleri Whatsapp grubuna atılıyor. Müdürler isimlerini ve karşılarında daha girmedikleri sınavın puanını görünce şaşkına dönmüş. Bu yanlışlıkla bizim de bu listeden haberimiz oldu. Bu skandalı belgeledik” sözlerini kaydetti.

“Görevden alınsın”

Skandal belgeyi hazırlayan Çelik hakkında görevi kötüye kullanmaktan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Koncuk, “Elimizdeki Whatsapp fotoğrafını da belge olarak sunacağız. Sadece suç duyurusu ile kalmayarak idari soruşturma açılarak görevden alınmasını talep edeceğiz. Bu işin hem adli ceza hem de idari ceza boyutu var” dedi. 2014 yılında binlerce üyelerinin görevden alındığını anımsatan Koncuk, “Tetikçilik yapıyorlar. Haklarında suç duyurusunda bulunduk, ceza alanlar oldu. Açtığımız davaları kazanıyoruz. Tazminat davaları açıyoruz. Bunun peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net