Yapımına başlandığı 2 Haziran 2013 tarihinden beri türlü aksilikler yaşanan Vodafone Arena'da son aşamaya gelindi. Ancak semerlerin 40 santim yüksekliği sebebiyle stadın açılış tarihi gecikebilir.

'nın haberine göre, Vodafone Arena'da semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden yeniden montaj yapılacak. Nitekim semerler yeniden imal edilecek ve sınırı aşmayacak şekilde düzenlenecek.

Stat inşaatında 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin Ocak ayı sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor. Semerlerin yeniden imalatının, çalışmalarda zaman kaybettireceği ve açılış tarihini geciktirebileceği belirtildi.


İNŞTA KAR ENGELİ

Kötü hava şartları da inşaatın bitiş süresini geciktiriyor. Vinçler henüz zeminden çıkamadı ve koltuk montajı kar yağışı yüzünden yapılamıyor.

SEVİNDİRİCİ HABERLER

Bu kadar sıkıntı ve aksiliklerin yanında Beşiktaş Müzesi'nin açılması için Başkan Fikret Orman talimat verdi. Bir diğer sürpriz ise Vodafone Arena Kartal Yuvası'nın Şubat ayında açılacak olması.

Ayrıca stadın seyirci girişlerinde korkulukların büyük bölümü bitti. Şubat sonunda seyirci girişlerinin tamamen sonlanacağı ifade edildi.

SOYUNMA ODALARINDAKI KOT FARKI

Futbolcuların soyunma odaları vs gibi yerlerde tavan alçak kaldığından yeniden kot verildiği ortaya çıktı. Uzun boylu oyuncuların sıkıntı çekmemesi için bu durum yeniden gözden geçiriliyor.

5 METRE GERİ ÇEKİLDİ

Vodafone Arena'nın planları ilk etapta 50-55 bin kişilik gerçekleştirilmişti. Şu anda seyirci kapasitesi 41-43 bine idi. Kapasite düşüşünün nedeni ise stadın 5 metre geri çekilmesi olarak gösterildi.

Kaynak: Birgun.net