Kocaeli Üniversitesi’nde afiş ve eylem yasaklarıyla, stantlara yapılan ÖGB ve polis saldırılarına karşı sahte eylem çağrısı yaparak ÖGB’yi “trolleyen” üniversiteliler, barikat kuran güvenliklerin önünde kahkaha atarak 1 Mayıs çağrısı yaptı.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Öğrenci Kolektifleri hem yaklaşan 1 Mayıs’a çağrı yapmak hem de her yıl açılan stantların ÖGB ve polis eşliğinde kaldırılmasına tepki göstermek için üniversite içine sahte eylem afişleri astı. Asılan afişlere, “AKP’den hesabı gençlik soracak. 26 Nisan Salı rektörlük önünde buluşuyoruz’ yazıldı.

26 Nisan günü ÖGB ve polisler rektörlük önünde barikat kurup beklerken, üniversiteliler de kol kola rektörlüğe yürüdü. Barikata doğru ilerleyen üniversiteliler, ÖGB uyarı yaptığı sırada barikat önünde kahkaha atarak geri döndü.

Üniversiteliler ÖGB barikatının önüne, “Oltaya gelme, 1 Mayıs’a gel” yazılı afiş bıraktı. Öğrenci Kolektifleri yaptığı açıklamada, “Bu güvenliği ilk trolleyişimiz değil. Bu eylemi izin verilemeyen afişler nedeniyle gerçekleştirdik. Ayrıca bu eylem aracılığıyla tüm üniversitelileri 1 Mayıs’a davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net