Cumhurbaşkanı Erdoğan Cizre’deki yaralıların ambulansa getirilmesi gerektiğini söyleyerek “Belki de yaralı değiller” dedi. HDP’li vekillerin Cizre için başlattığı açlık grevi de Erdoğan’ın hedefindeydi.
Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cizre’de günlerdir bir bodrum katta mahsur durumda bulunan yaralılara ambulansın gitmeyişi ile ilgili “Ambulansların güvenlik bölgesine girmesi söz konusu olamaz” dedi. Yaralıların ambulansa getirilmesi gerektiğini savunan Erdoğan “Belki de yaralı değiller” ifadesini kullandı.

‘AMBULANSA GETİR’
Erdoğan, şöyle devam etti: “Yaralını al, ambulansların olduğu bölgeye getir. Bu anonslar yapılıyor. Ama bunlar yaralıları kasıtlı olarak götürmüyorlar. Yapmadıkları gibi hatta mecliste bile biliyorsunuz telefonla bir konferans yapmaya çalıştılar. Şimdi tamamen bu boyutların hepsi ideolojiktir ve bu ideolojik yaklaşımla da o ambulansları ateş menziline sokup, oradaki ambulans şoförünü, doktoru, hemşireyi ölümle baş başa bırakmaktır. Bundan önce benzer şeyler oldu biliyorsunuz.”

‘UŞAKLIK YAPIYORLAR’
HDP’li vekillerin Cizre’deki yaralılar için başlattığı açlık grevi için “Bu oyunlara asla gelmeyiniz” diyen Erdoğan, vekillere “Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Bunlar parlamentoda durmuyorlar, çatışma bölgesine gidip açlık grevi yapıyor” ifadeleriyle yüklendi. Erdoğan şöyle devam etti: “Birileri açlık grevi yapıyor, eş başkanlarını biliyorsunuz sağda solda tatil yapıyor. Büyükada’da şu anda bisikletle tatilde olanlar da var.”
“Sur, Cizre buralar tertemiz hale gelene kadar” sürecin devam edeceğini söyleyen Erdoğan “Buralarda temizlik bittikten sonra da kentsel değişim, dönüşüm süreci başlayacak” ifadelerini kullandı.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre görüşmeleriyle ilgili de konuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Son anda ılımlı muhalifler onlar da katılmama kararı verdiler. Katılmama kararının arkasındaki gerçek, verilen bazı sözlerin yerine getirilmeyişi. Özellikle de şu anda Rusya’nın oradaki muhalif bölgeler sürekli bombalaması muhaliflerle ciddi sıkıntılar meydana getiriyor. Onlar da diyor ki önce ateşkes sağlansın ki biz de katılalım.”

Kaynak: Birgun.net