Devrimci Yol (Dev-Yol üyesi) Veysel Güney, 10 Haziran 1981’de Gaziantep’te idam edildi. Güney’in cenazesi ailesine verilmedi. Arkadaşları, Güney’in doğduğu topraklara, Malatya’nın Hekimhan ilçesine 2013’tesembolik bir anıt mezar yaptırdı. Savcılık 3 yıl sonra soruşturma açtı.

Devrimci Yol (Dev-Yol üyesi) Veysel Güney, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Aralık 1980’de bir çatışma sırasında tutuklandı. Güney, Sıkıyönetim Mahkemesi’nde 2. duruşmada idama mahkûm edildi ve 10 Haziran 1981’de Gaziantep’te idam edildi.

Güney’in cenazesi ailesine verilmediği gibi, o gün bugündür cenazeyi arayan aile hiçbir sonuç alamadı. Yıllar sonra Mersin 78’liler Derneği Başkanı Ethem Dinçer, Veysel’in kayıp mezarının peşine düştü. Dinçer, ulaştığı belgeleri “Sizin Veysel” adlı kitapta topladı.

Arkadaşları, Veysel Güney’in doğduğu topraklara, Malatya’nın Hekimhan ilçesine 28 Eylül 2013’te Veysel Güney için sembolik bir anıt mezar yaptırdı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Hekimhan Cumhuriyet Savcılığı, anıt mezarla ilgili olarak tam 3 yıl sonra, Haziran 2016’da soruşturma açtı. Soruşturmayı gazetemize değerlendiren Ethem Dinçer, “Darbecilerle uğraştığını söyleyen bir yönetim, daha önceki darbecileri korumak için bize soruşturma açıyor. Cenaze kaybetmek de en az darbe kadar insanlık suçudur” dedi.

Kaynak: Birgun.net