BirGün/ANKARA

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Vergi Haftası nedeniyle emekçilere ve işsizlere plaket verdi. ‘’Alternatif Vergi Haftası’’ etkinliği düzenleyen BES, esnaflar adına Şükrü Doğan’a, emekliler adına Abdurrahman Turan’a, taşeron işçiler adına Veysel Kılıçarslan’a, kamu emekçileri adına Sevgi Özçay’a ve atanamayan öğretmenler ile işsizler adına Zeynep Çatalkaya’ya plaket verdi.

ALTERNATİF VERGİ HAFTASI
Sendika olarak göstermelik Vergi Haftası etkinliklerine katılmayarak ‘’Alternatif Vergi Haftası’’ etkinlikleri düzenlediklerini söyleyen BES Genel Başkanı Fikret Arslan, bu kapsamda vergi yükünü taşıyan emekçileri ödüllendirdiklerini söyledi.

Vergi Haftası ile 2016 yılı bütçe görüşmeleri sürecinin aynı döneme gelmesinin manidar olduğunu söyleyen Arslan, “Bir tarafta emekçilerin vergileri ile oluşturulan bütçe, diğer tarafta bütçe kaynaklarının savaşa ve sermayeye peşkeş çekilmesi var. Bütçe yoluyla emekçilere saldırının boyutları ortaya çıkıyor. Buradan duyuruyoruz, emekçiler göstermelik Vergi Haftası kutlamalarının figüranı olamayacaktır” dedi.

VERGİLERİMİZLE GAZ ALIYORLAR
Halkın ödediği vergilerin kendilerine TOMA, biber gazı, bomba olarak geri döndüğünü söyleyen KESK Eş Başkanı Lami Özgen, “Ödediğimiz vergiler bizlere yol, su, elektrik olarak değil, eziyet olarak geri geliyor. Vergiler adil ve kazanca göre toplanmıyor. Meclis’teki bütçe görüşmeleri de tamamen göstermelik. Yapılan şey yalnızca harcanan paraların kağıt üzerinde resmiyete uydurulmasıdır. Bu görüşmelerin emekçilere kattığı hiçbir şey yoktur.” diye konuştu.

"HALKA SALDIRIYORLAR"
İşsizler ve atanamayan öğretmenler adına plaket alan Zeynep Çatalkaya, işi olmayanların da vergi sisteminde dolaylı ve doğrudan tüm vergileri ödediklerini söyledi. Adaletsiz vergi sistemi ile birlikte ödenen vergilerin Cerattepe’de ve çatışma bölgelerinde halka saldırılarda kullanıldığını ifade eden Çatalkaya, “Vergilerimizin nerelere gittiğini çok iyi biliyoruz. Bu adaletsiz sisteme son verilmeli" dedi.

Kaynak: Birgun.net