Serbay Mansuroğlu

İstanbul Kartal'da Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu'nda görev yapan öğretmen Özlem Ö.'den veliler 2 yıldır şikayetçi.

Okuldaki sınıf mevcudu ortalaması 25-30 olmasına rağmen velileri ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle Özlem Ö'nün sınıf mevcudu 13’e düştü. Velilerin iddialarına göre öğretmen Özlem Ö. öğrencilere baskı ve hakarette bulunuyor.

Veliler, öğretmen ile ilgili okul müdürlüğüne ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çok sayıda dilekçe verdi. Son olarak çocuğunu rencide eden çok sayıda davranışta bulunan Özlem Ö. isimli öğretmenden çocuğunu başka sınıfa alan Şermin Alan isimli veli ile öğrencisinin üzerine Özlem Ö. isimli öğretmenin erkek arkadaşı olduğu söylenen Kudret Ş. otomobil ile üzerlerine gidip, sıkıştırarak tehditler savurdu. 02 Mayıs günü ise Kudret Ş. isimli kişi silahlı bir şekilde okula geldi, okul binası içerisinde ‘Bu okulda kan akacak, silahlar patlayacak’ diye tehditler savurduğu, şikayetçi olan velinin çocuğunun bulunduğu sınıfa giderek, çocuğu aradığı, sonrasında da silah taşıyan 4 kişinin daha okula geldiği okul idaresi tarafından ifade edildi.

Velilerden okul önünde tepki
Bedri Rahmi Eyğboğlu İlkokulu velileri, Veli Der ile birlikte okul önünde okula yönelik silahlı baskına tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yıllardır süren probleme seyirci kaldığı ifade edildi.

Okul önünde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yaşanılan tüm sorunlardan bilgi sahibi olmasına ve çok sayıda okul velisinin şikayet dilekçeleri ilçe milli eğitime iletilmesine rağmen gerekli önlemleri almamıştır.02.05.2016 günü de okulda silah taşıyan kişilerin okula geldiği ve tehditler savurduğu Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletilmiş,buna rağmen çocuklarımızın güvenliğini sağlayacak hiçbir girişimde bulunulmamıştır.Bedri Rahmi Eyüboğlu müdürü de 4 gün rapor alarak okuldan ayrılmıştır.Hem Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem de okul müdürü tüm yaşanılanlardan ve yaşanılacaklardan sorumludur.Çocuklarımızın hem yaşam hem de eğitim hakkı tehlikeye atılmıştır.

Çocuklarımızın can güvenliğinden endişe duymaktayız. Çocukların can güvenliğinden endişe duyan bazı veliler çocuklarını okula göndermemektedir.En değerli varlıklarımız;çocuklarımızı teslim ettiğimiz okullarda yaşanılanları anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz.Tüm yaşanılanlar ,okul müdürünün,Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duyarsızlığını ,çocuklarımızı sahipsiz bırakmalarını da kesinlikle kabul etmiyor ve affetmiyoruz.Kartal İlçe Milli Eğitim müdürü ve okul müdürü sorumlu öğretmen ve erkek arkadaşına dair hem adli,hem de idari süreci acilen işletmeli,aksi halde istifa etmelidir.Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atacak birçok olaya neden olan öğretmenin de hala öğretmenliğe devam ediyor oluşunu da kabul etmiyoruz.

Kaygılıyız,endişeliyiz.Sorumlular hakkında da bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.Çocuklarımız sahipsiz değildir…

Kaynak: Birgun.net