BİRGÜN / ANKARA

İsmail Kahraman göreve geldikten kısa süre sonra milletvekillerine dağıtılmak üzere dizüstü bilgisayar alımı için yapılan ihaleyi kazanan firmanın Fetullah Gülen soruşturmasına takıldığı iddia edildi.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, milletvekillerine dağıtılacak dizüstü bilgisayarların alımıyla ilgili ihaleye ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Erkek, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, iktidarın yıllarca birlikte hareket ettiği Fetullah Gülen yapılanmasının gerçek yüzünü 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması süreciyle anladığı gerekçesiyle bu tarihi milat olarak kabul ettiğine işaret etti.

Erkek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma sürecinde, AKP iktidarı ve iktidara yakın olanların ”milat” ilan ettikleri 17 Aralık sürecinden sonra da Gülen yapılanmasıyla ilişkisinin devam ettiğini ortaya koyan bilgilerin kamuoyuna yansıdığını belirtti.

Darbe girişiminden birkaç ay önce

TBMM Başkanlığı’nın, milletvekillerine dağıtılacak dizüstü bilgisayarların alımıyla ilgili sürecinin sonuçlandırılamadığını kaydeden Muharrem Erkek, alım yapılacak firmanın “FETÖ soruşturmasına takıldığı” iddialarına dikkati çekti. Erkek, TBMM Başkanı Kahraman’a şu soruları yöneltti:

*17 Aralık milat kabul edilmesine rağmen, bu süreçten sonra TBMM Başkanlığı olarak milyonlarca liralık bir ihalenin FETÖ soruşturmasına takılan firmaya verildiği iddiaları doğru mudur?

* Bilgisayar alımı için FETÖ’cü olduğu iddia edilen firmayla ne kadarlık bir fiyata anlaşılmıştır?

* İddialar doğru ise FETÖ’cü bir şirkete böyle bir ihalenin verilme nedenleri nelerdir? FETÖ ile bu anlamda bağ kurma hangi gerekçelerle açıklanabilir?

* FETÖ ile ilgili olduğu belirtilen bankada, 17 Aralık sonrasında çok küçük miktarda parası kalmış kişiler dahi görevden ihraç edilirken; TBMM’nin, halkın vergileriyle oluşturulan bütçesinden FETÖ’cü bir şirketten milyonlarca liralık alım yapılacağı ortaya çıkarsa TBMM Başkanlığı’ndan istifa edecek misiniz?

* İddialar doğruysa bu firmanın FETÖ’cü olduğunu bilmediğiniz gibi bir açıklama yapacaksanız “kandırılmanıza” neden olan çalışanlar hakkında işlem yapılacak mıdır?

Kaynak: Birgun.net