ZEYNEP KURAY

İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla Deniz Feneri Derneği'nin ''İyilik Okulu Projesi'' adı altında düzenlenecek konferansla ortaokul öğrencilerinden bağış toplanacağı belirtildi.

BirGün’e konuşan KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen İstanbul 4 Nol’lu Şube yönetim kurulu üyesi ve öğrenci velisi Cengiz Sağlam, çocuğunun eğitim gördüğü Kadıköy Koşuyolu Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda öğretmenlerden habersiz öğrencilere konferansa katılmak için ''veli izin belgesi'' dağıtıldığını ifade etti. Sağlam, konferans adı altında çocuklara kumbara dağıtılıp, Deniz Feneri Derneği için bağış toplatıldığına dikkat çekti.

'Suç işliyorlar'
Bu konferansların birçok okulda düzenlendiğini belirten Sağlam, ''Böyle bir izin belgesi dağıtıldığını öğrenir öğrenmez oğluma belgeyi sordum. Belgede İstanbul Valiliğin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de onayı olduğunu fark ettim. İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü resmen suç işlemektedir'' diye konuştu.

'İzin vermeyeceğiz'
Bazı velilerin okul müdürü Hamza Dursun Yıldırım ile görüştüğünü belirten Sağlam müdürün velilere, ''Nasıl olsa konferansa katılım olmayacak. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okulumuzdan katılım yoktur yazısını yazacağız” dediğini ifade etti.

''Çocuklarımızın harçlığına göz diktiler'' diyen Sağlam, Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şubesi ile bugün okul önünde basın açıklaması yapacaklarını belirterek, ''Biz çocuklarımızın geleceğini ve duygularının sömürülmesine izin vermeyeceğiz'' dedi.

Kaynak: Birgun.net