FATİH KIYMAN

İstanbul’daki kamu kuruluşlarında ‘FETÖ soruşturmaları’ kapsamında görevden uzaklaştırılan ve haklarında soruşturma başlatılan kamu emekçileri ile ilgili olarak, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve mağdurlardan oluşan heyet, dün sabah İstanbul Valisi Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı ile görüştü. Oluşturulan heyette İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, İBB CHP Grup Yöneticisi Ayşegül Okumuş Görgü ve TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol’un yanı sıra, açığa alınan AKOM çalışanları da yer aldı. Görüşmeye basın mensupları alınmazken, heyet görüşmenin ardından Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı.

‘Vali Yardımcısı söz verdi’
Açıklamada konuşan Ertuğrul Gülsever, Vali Yardımcısı ile yaptıkları görüşmede, işlerinden geçici olarak uzaklaştırılan kamu çalışanlarının sorunlarının çözülmesine ilişkin olumlu yanıt aldıklarını belirtti. Gülsever’in aktardığı bilgilere göre, Vali Yardımcısı Kalkancı, “Görevinden uzaklaştırılanların tamamı suçlu oldukları için uzaklaştırılmış değildir, tedbiren açığa almalar söz konusudur” dedi. Problemin ivedilikle değerlendireceği sözünü veren Kalkancı, terör örgütüyle bağı olmayan kamu çalışanlarının mağdur olmalarının önüne geçileceğini, meselenin OHAL süresi içerisinde mutlaka çözüleceğini söyledi.

Gülsever, haksız işten atmalar konusunda bilgi kirliliği olduğunu dile getirerek, gerçek rakamlara ulaşmakta zorlandıklarını, fakat bizzat kendilerine müracaat eden 100 kadar yurttaşın olduğunu dile getirdi.

‘Ortada hata var’
Gülsever’den sonra söz alan TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol, “30 bin üyemizin 40 üyesi bu şekilde görevinden uzaklaştırılmış durumda, bu durumu asla kabul etmiyoruz. Bizim üyelerimizin adının bu kanlı terör örgütüyle beraber anılması bizim için ağır bir hakarettir. Sayın Vali Yardımcısıyla yaptığımız görüşmede, bu konuda hassas davranacaklarını ve suçsuzların en kısa sürede görevlerine döneceğini ilettiler. Olması gereken, doğrusu da budur. Buradan sadece Valiye değil, Cumhurbaşkanına da sesleniyorum; ortada bir yanlışlık vardır, hata vardır. Bunun en kısa zamanda düzeltilmesinin çok doğru olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net