7. İstanbul Finans Zirvesi "IFS'16" nın açılışı gerçekleştirildi.

Zirvenin açılış programına İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Şahin, şunları söyledi:

"İstanbul içinde bulunduğumuz coğrafya itibariyle belki riskli bir alan görünse de aslında terörün globalleşmesi, bütün dünyayı tehdit ediyor olması İstanbul'u da diğer şehirlerden daha fazla riskli göstermiyor.Dünyanın herhangi bir metropolü ne kadar terör tehdidi ile karşı karşıyaysa İstanbul'da ancak o kadar terör tehdidi ile karşı karşıyadır. Bizim yakın coğrafyamızdaki huzursuzluklar bizi bu konuda biraz daha riskli gösterse de yaşanan olaylara baktığımızda algıda oluşan risk kadar yüksek bir riske sahip değiliz. Şehri yönetenler olarak bu riski en yüksek seviyede algılayarak tedbirlerimizi oranda alıyoruz. Gerek istihbarat, gerekse fiziki güvenlik tedbirleri konusunda bugün dünyada her halde en fazla gayret eden güvenlik teşkilatı İstanbul ve Türkiye'de görev yapıyor. Genel asayişte güvenlik konusunu ele aldığımızda; İstanbul'da 2015 yılında bir önceki yıla göre asayiş olaylarında yüzde 9 azalma görüldü. Genel metropol karşılaştırmalarında da İstanbul en güvenli kentler arasında."

SON BİR YILDA İSTANBUL'DA MEYDANA GELEN SALDIRILAR

Sultanbeyli saldırısı

İstanbul Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çıkan çatışmada bir polis hayatını kaybetti, iki saldırgan öldürüldü, 10 kişi yaralandı.

Sabiha Gökçen Saldırısı

23 Aralık’ta Sabiha Gökçen Havalimanı'nın peronunda patlama meydana geldi. Saldırıda temizlik işçisi 2 çocuk annesi Zehra Yamaç (30) hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Sultanahmet saldırısı

12 Ocak 2016'da İstanbul Sultanahmet meydanında, Suriye kökenli 28 yaşındaki bir saldırgan, turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonucunda saldırgan dâhil 13 kişi olay öldü, 16 kişi de yaralandı.

19 Mart İstiklal Caddesi'nde intihar saldırısı

Taksim İstiklal Caddesi'nde Beyoğlu Kaymakamlığı önünde intihar saldırısı düzenlendi, 5 kişi öldü, yedisi ağır 37 kişi de yaralandı.

12 Mayıs Sancaktepe saldırısı

İstanbul Sancaktepe'de Kara Havacılık Alay Komutanlığı kışlasının yakınında bir araçta patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada 5'i asker 3'ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vezneciler saldırısı

İstanbul Vezneciler'de bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 7’si polis 11 kişi hayatını kaybetti. 36 kişi yaralandı.

28 Haziran Atatürk Havalimanı saldırısı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırı sırasında en az iki kişinin kendini patlattığı belirtilirken, dört saldırganın daha eyleme katıldığı iddia edildi.

Kaynak: Birgun.net