BirGün/ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Kamusal Alandaki Yobaz @LordOfTheYobaz” takma isimli Twitter kullanıcısı tarafından "Bu bir terörist leşi, kedilere yem olmuş" cümlesiyle paylaşılan vahşet görüntülerini Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, infial yaratan görüntüleri gündeme getirdi. Çatışmaların yaşandığı Sur, Cizre gibi bölgelerden kolluk güçleri tarafından öldürülmüş kişilerin bedenlerinin gösterildiği fotoğraf ve videoların paylaşıldığına dikkati çeken Tanrıkulu, son olarak 29 Mart'ta "Kamusal Alandaki Yobaz@LordOfTheYobaz" takma isimli Twitter kullanıcısının vahşetin geldiği boyutu ortaya koyan bir görüntü paylaştığını anımsattı. “Bu bir terörist leşi, kedilere yem olmuş” cümlesiyle paylaşılan 20 saniyelik videoda, açılan ateşle bedeni parçalandığı anlaşılan bir kişinin cesedinin göründüğünü kaydeden Tanrıkulu, cesedin bulunduğu yere yüz metre kadar ötede TSK’ya ait bir zırhlı aracın da görüntülerde yer aldığına dikkati çekti.

Kolluk kuvvetlerinin yeni yöntemi mi?

Yüksekova ilçesinin Şemdinli tarafındaki bir mahallede çekildiği ifade edilen görüntüde siyah bir kedinin cesetten parçalar kopararak yediğinin görüldüğünü belirten Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

-Öldürülen bir kişinin bedenini bir ilçe merkezinde sokakta hayvanlar tarafından parçalanmak üzere bırakarak bunun videosunu paylaşmak kolluk kuvvetlerinin yeni yöntemi midir?

-Söz konusu görüntü ve benzerlerinin çekilerek kamuoyuna sızdırılması kimin bilgi, plan ve emri dahlinde yapılmaktadır?

-Daha önce Sur’da bir kişinin üzerinden tankla geçildiği, Cizre’de bir kadının soyularak bedeninin teşhir edildiği görüntüler bizzat kolluk güçleri tarafından çekilerek sosyal medyada servis edilmişti. Bu görüntüler hakkında neden herhangi bir tepki verilmemekte ve açıklama yapılmamaktadır?

- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın muhaliflere yönelik uygulamaları ile IŞİD’in uygulamalarına benzeyen, bunlarla doğrudan örtüşen Yüksekova’daki vahşet görüntüsünün sorumluları bulunarak haklarında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

-Görüntüleri ilk paylaşan “Kamusal Alandaki Yobaz @LordOfTheYobaz”ın kim olduğunun ortaya çıkarılması ve görüntülerle ilgili sorgulanarak bu vahşetin sorumlularının cezalandırılması konusunda herhangi bir çalışma olacak mıdır?

-Bu ülkenin Başbakanı olarak, kendi ülkenizin bir şehrinde, öldürülen herhangi bir insanın parçalanmış bedeninin kolluk güçlerinin kontrolü dahlinde sokakta hayvanlara yem edilmesi ile ilgili tarafınızdan kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

Kaynak: Birgun.net