Vanity Fair dergisi bu ayki geleneksel 'Oscar kapağı'nda, bu sene Hollywood'un gündeminden düşmeyen 'çifte standart' tartışmasına güçlü bir yanıt verdi.

Dünyanın önde gelen magazin dergilerinden olan Vanity Fair'in şubat sayısı kapağında bu kez sadece Oscar ödüllü kadın oyunculara yer vermekle kalmadı aynı zamanda farklı yaş ve 'renklerden' kadınları seçti.
Kapakta yer alan kadınlarla dergi adeta, yıl boyu çok sayıda kadın oyuncu tarafından dile getirilen Hollywood'da kadın oyunculara yaş ve cinsiyet konusunda erkeklere kıyasla çifte standart uygulandığı, kadın oyuncuların ücretlerinin de daha düşük tutulduğu yönündeki isyana destek vermiş oldu.

Radikal'in haberine göre, karede yer alan oyunculardan Cate Blanchett kamera önündeki ve arkasındaki kadınlara başarılı olmak için yeterince şans tanınmadığını, Viola Davis beyaz olmayan oyunculara sunulan rollerde çeşitliliğe gidilmesi gerektiğini, Jane Fonda filmlerde eşit temsil hakkından ve Jennifer Lawrence da eşit ücret talebini dile getirmişti.

Çekimleri ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz tarafından gerçekleştirilen kapak çekimlerinde Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Brie Larson, Jane Fonda, Helen Mirren, Diane Keaton, Viola Davis, Charlotte Rampling, Saoirse Ronan, Gugu Mbatha-Raw, Alicia Vikander, Lupita Nyong'o, Rachel Weisz ve Saoirse Ronan yer aldı.

Kapaktaki çeşitlilik son haftalarda Oscar ödüllerini belirleyen Akademi üyelerinin siyahlara karşı ayrımcılık yaptığı yönündeki eleştirilere yanıt olarak da yorumlandı. (Radikal)

Kaynak: Birgun.net