BURCU CANSU

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin, “terör örgütü propagandası” yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ancak kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verilen üç kamu emekçisinin devlet memurluğundan çıkartılması talebi YÖK tarafından reddedildi.

YÖK’ten döndü

Üniversitenin Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı personeli Deniz Sağlamtaş, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı'ndan Cem Şapak, Öğrenci İşleri'nden Mehmet Uz hakkında, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından katıldıkları iddia edilen bir eylemden dolayı "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla kovuşturma başlatıldı. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" kararına karşın üç kamu çalışanının memurluktan çıkarılması istemiyle YÖK Yüksek Disiplin Kurulu'na yapılan başvuru, kamu emekçisi devlet memurlarının lehine sonuçlandı.

YÖK Yüksek Disiplin Kurulu Eğitim Sen Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Altıntaş, kararla ilgili BirGün’e yaptığı açıklamada, ‘’Deniz Sağlamtaş, Mehmet Uz ve Cem Şapak hakkında istenen kamu görevinden çıkarma cezası teklifinin reddine ve dosyaların ilgili üniversitelere gönderilmesine karar verildi” dedi.

Dosya eksik ve deliller yetersiz

Altıntaş, dosyanın eksik ve yetersiz olduğundan dolayı geri gönderilmesine karar verildiğinin altını çizdi. Kararda, “Ağrı il merkezinde düzenlenen yürüyüşün basın açıklamasına kadar olan kısmına katıldığı ancak basın açıklaması sonrası gelişen olaylara katıldığına ilişkin dosyada herhangi bir bilginin bulunmadığı bu nedenle, bu kısmıyla soruşturma dosyasının eksik olduğu, bu haliyle karara bağlanamayacağı ve dosyanın üniversitesine iadesine karar verilmiştir“denildi.
Kararı değerlendiren Altıntaş, “Üniversitelerin hukuk bilmediği ortaya çıktı. Üniversitelerin ne denli hukuk dışı davrandığı, YÖK Disiplin Kurulu’nun bile reddetmesine neden olacak şekilde hazırlanmış dosya ile bir kez daha tescillendi. YÖK reddetti, hukuk bilmeyen üniversiteler mahkum oldu” dedi.

Kaynak: Birgun.net