SEBAHAT KARAKOYUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Gülen yapılanmasının emniyetten yargıya, eğitimden sağlığa, camiye kadar her alandaki bağlantılarına işaret ederek, AKP’nin siyasi ayağa ulaşılmasından kaçtığını belirtti.

Alınan bilgiye göre partisinin MYK toplantısında gündeme ilişkin değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, hükümetin OHAL’in üç ay daha uzatılmasına yönelik kararını eleştirdi. “OHAL’in bir an önce sonlandırılması gerekiyor” diyen Kılıçdaroğlu, Gülen yapılanmasının siyasi bağlantılarının mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini de belirtti, OHAL’in bunu önlemek için uzatıldığını savundu.

‘Siyasi ayak açığa çıkmalı’
Kılıçdaroğlu, AKP’nin Gülen yapılanmasının siyasi ayağının ortaya çıkarılmasından “özenle imtina ettiğini, kaçtığını” belirterek, “Bu örgüt her yerde var. Emniyette, adliyede, sağlıkta, eğitimde, camide... Siyasi ayağı olmadan bu iş olmaz. Siyasi ayağı mutlaka açığa çıkarılmalı” dedi.

Cezaevlerinde ve karakollarda artan kötü muamele ve işkence iddiaları da MYK toplantısında gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, ciddiyetle bu iddiaların üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti.

‘14 yılda 15 Temmuz’a getirdiler!’
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke de MYK toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. “Üniformalı darbecilerin 15 Temmuz gecesinde yapamadığını üniformasız darbeciler bir kez daha OHAL’i uzatarak yaptılar” diyen Böke, “Türkiye’nin terörle ve darbecilerle mücadele etmek için OHAL’e ihtiyacı yok” ifadesini kullandı.
Meclis’in etkisizleştirildiğini vurgulayan CHP Sözcüsü, “14 yılda ülkeyi cemaatlere teslim ederek, 15 Temmuz gecesini bize yaşatanlar şimdi darbe fırsatçılığı ile kendilerini Meclis yerine koymaya devam ediyorlar. Meclis iradesi üzerine kendi iradesini koyanları tarih, darbe ile mücadele edenler olarak değil, kendilerini darbeci olarak mutlaka yazacaktır” dedi. Böke, “AKP’nin tek derdi var, o da kendi içerisindeki FETÖ’cüleri himaye etmek” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net