Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP’li Umut Oran, Mahmut Övür’ün dün Sabah gazetesinde kaleme aldığı ve tek satırı dahi doğru olmayan yazısı için gazeteye bugün tekzip metni gönderdi.

Mahmut Övür’ün tam da AKP yönetiminin şikâyet ettiği biçimde 'FETÖ' ile mücadelede suçluyla suçsuzun karıştırılmasına hizmet ettiğini belirterek, “Açıkçası gazeteci kimliğini çok uzun zaman önce terk etmiş olan Mahmut Övür dünkü yazısıyla kripto FETÖ mensubu olduğunu resmen ilan etmiştir” dedi. Kendisi Basın Meslek İlkelerini umursamasa da onurlu gazetecilerin Mahmut Övür’ün gerçek yüzünü bir kez daha görmesini sağlamak için Basın Konseyi’ne de başvuracağını açıklayan Umut Oran, “Kimbilir belki de bu sayede kendisinde utanma, ar, haya duygu kırıntılarının kalıp kalmadığı da ortaya çıkar da pişmanlık yasasından yararlanmasına aracı oluruz” dedi.


MAHMUT ÖVÜR KRİPTO FETÖ’CÜDÜR !

Umut Oran konuyla ilgili olarak bugün yaptığı kısa açıklamada şunları kaydetti:

“OHAL koşullarının yaşandığı böylesine bir dönemde Mahmut Övür’ün bilinçli olarak yazdığı ve tek satırı dahi doğru olmayan bu yazıyla tam da AKP Yönetiminin bugünlerde fark ettiği bir sorunu büyütmektedir. Bu tip insanlar FETÖ ile mücadelede suçlu ile suçsuzun karışması, kurunun yanında yaşın da yanmasını sağlayarak bu mücadeleyi sulandırarak kamuoyu nezdinde inandırıcılığı sarsmaya hizmet etmektedir.

Açıkçası gazeteci kimliğini çok uzun zaman önce terk etmiş olan Mahmut Övür dünkü yazısıyla kripto FETÖ mensubu olduğunu resmen ilan etmiştir. Yaşanan bu durumun AKP yöneticileri ve Sayın Başbakan’ın da dikkatini çektiğini umuyorum. Basın Meslek İlkeleri kendisini ilgilendirmese de sırf meslek mensuplarının, kalemine ihanet etmeyen, onurlu gerçek, gazetecilerin bu şahsiyetin gerçek yüzünü bir kez daha görmesi için Mahmut Övür’ü hukuki girişimlerimin dışında Basın Konseyi’ne de şikâyet edeceğimin bilinmesini istiyorum. Kimbilir belki de bu sayede kendisinde utanma, ar, haya duygu kırıntılarının kalıp kalmadığı da ortaya çıkar da Pişmanlık Yasasından yararlanmasına aracı oluruz.”

Kaynak: Birgun.net