“Kongre engeline teşkilat kapamalar eklenince tasfiyeye ortak olmak istemedim” diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ’ın da Bahçeli’ye rakip olacağı öğrenildi.

Sözcü'nün haberine göre, MHP’de davalık olan olağanüstü tüzük kurultayı sürecinde seviye iyice düştü. Partinin iki numaralı ismi Şefkat Çetin’in “yılan” benzetmesi yaptığı Ümit Özdağ’a Merkez Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı avukat Yücel Bulut’tan da çok ağır bir suçlama geldi. Kayyum davasında MHP’yi savunması krize yol açan Yücel Bulut’un Özdağ ile attığı üç tweet gündeme bomba gibi düştü. Bulut ilk tweetinde, “Ticarette satarak kazanırsın, iyi bir tüccar olursun. Siyasette satarak kazanırsan; şüphesiz kahbe olursun” dedi. Bulut diğer tweetlerinde de, “Ümit Özdağ’ı görünce, 12 Mart’ta Merhum Başbuğ’u devirecekler sanıp Türkeş ile yollarını ayıran babası Muzaffer Özdağ geldi aklıma” ile, “Sanki; bilim adamlarının varlığını ispatlamaya çalıştığı dokuzuncu gezegenin adı Ümit Özdağ” diye yazdı.

SESSİZ LOBİ

Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Süleyman Sazak gibi adaylığını açıkça deklere etmeyen Özdağ ise “sessiz” ve “derinden” nabız yokluyor. “Mağlubiyet tahlili edilmedi” diyen Özdağ’a Genel Başkan adaylığı baskısı yapıldığı bildirildi.

SÜRPRİZ DESTEK

Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yapan Özdağ’a istifa ettiği Başkanlık Divanı ve Merkez Yönetim Kurulu’ndan “sürpriz” destek geldi.

GİZLİCE ARADILAR

Bazı Başkanlık Divanı ve MYK üyelerinin bildiri sonrası Özdağ’ı “gizlice” telefonla arayıp gösterdiği tavrından dolayı tebrik ettiği ifade edildi. Özdağ’a muhaliflere olağanüstü kongre için imza vermeyen İl ve ilçe başkanlarından da çok sayıda telefon geldiği ifade edildi. Divan ve MYK üyelerinin Devlet Bahçeli’ye “sadakatten” dolayı şimdilik açık tavır sergilemedikleri öne sürüldü.

BİLDİRİ HAZIRLIĞI

MHP kulislerine, Ümit Özdağ’ın depreme neden olan çıkışının ardından Meclis’teki bir grup milletvekili ile bazı MYK üyelerinin de tüzük kurultayı toplanması için bildiri yayınlayacağı yansıdı.

“BOP’ÇU ÇÖPÇÜLER”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, muhalif kanadı hedef alan tweetlerini sürdürdü. Çetin, “Ülkemiz için can verildiği bir dönemde; birliğimizi bozma oyuncularını hoş görmeyeceğiz!!” ile, “Ülkü çınarımızdan dökülen gazeller BOP’çu çöpçülerle toplanıyor. BOP ateşine saçkı yapılıyor. Şakşakçılar ne yapıyor?” diye tweet attı.

Kaynak: Birgun.net