CAN UĞUR / @canugur1987

Dünyaca ünlü yazar Umberto Eco’nun hayatını kaybetmesinin ardından Can Yayınları Eco’nun kitaplarını daha ucuza satacaklarını duyurdu.Yayınevinin sahibi Can Öz, söz konusu durumu Twittter hesabından duyurmasının ardından konuya ilişkin gelen tepkiler üzerine gazetemize konunun detaylarını anlattı. Bu anlamlı kampanyayı sorduğumuz Can Öz, konuyu şu sözlerle açıklığa kavuşturdu:

​Telifleri çok yüksek

"Kimi okurlar haklı olarak "demek ki düşebiliyormuş fiyat" diyebilir. O nedenle bir açıklama daha eklemek istiyorum. Fiyat aslında düşemiyordu. Eco'nun kitaplarındaki telif öylesine yüksek ki, yeni kitaplarını yıllardır yayınlamıyoruz, etiket fiyatını izah edemeyeceğimiz için. Ancak bu aşamada, vefat etmiş bir yazarın kitaplarını bu fiyatlardan satmak bana çok yanlış geliyor. Eco kadar önemli bir yazarın vefatının ardından da 3 kuruş daha kâr etmenin yayınevine hiç bir hayırı yok. O nedenle kitabın kârını kenara bırakarak bu indirimi yapabiliyorum. Bunu büyük bir fedakarlık yapıyormuş kendi reklamımı yapmak niyetinde değilim, ancak bu ayrıntıları vermezsem, bu fiyatların nasıl düştüğünü de açıklamam mümkün değil."

TWITTER AÇIKLAMASI

Can Öz’ün Twitter’dan yaptığı açıklama ise şu şekildeydi:

"Umberto Eco kitaplarinin fiyatlari fazla yüksek. Elbette üzgünüz, ancak bu vefatin ardindan görevimiz üzüntü beyan etmenin ötesine geçiyor. Isimiz bu kitaplari okura ulastirabilmek. Foucault Sarkaci ve Gülün Adi'nin su an (aslinda çok yüksek olan telifler gerekçesiyle) yüksek olan fiyatlarini p.tesi sabahindan itibaren makul seviyelere çekecegiz. Bugüne kadarki fiyatlar için de umuyorum okurlar bizi bagislarlar. Tüm edebiyat düskünlerine sevgiler, selamlar."

Kaynak: Birgun.net