BİRGÜN/ANKARA

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye’nin Cerablus’taki operasyonları ile ilgili ‘‘Türkiye savaş atmosferine sokulmamalıdır’’ uyarısında bulundu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetinin Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıkladıktan sonra Suriye topraklarında operasyon düzenlediğini hatırlattı.

“ÖSO da cihatçı-şeriatçı grular’

Koramaz, Türkiye’nin uluslararası baskılar ve eleştiriler sonucu IŞİD’e desteğini kesmesinin olumlu gibi görünmesine rağmen Özgür Suriye Ordusu(ÖSO)’nun da cihatçı-şeriatçı gruplardan oluştuğuna dikkati çekti.

Ortadoğu genelinde emperyalizm ve AKP iktidarı tarafından ‘ılımlı’ olarak lanse edilen tüm İslamcı güçlerin gerçekte IŞİD’in asker devşirdiği köktendinci kaynaklar olduğunu vurgulayan Koramaz, Türkiye’nin Suriye iç içlerine karışmaması gerektiğini bildirdi.

“Önce Türkiye'deki IŞİD hücreleri''

İktidarın Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda samimi olup önce Türkiye’deki IŞİD hücrelerinin bitirilmesi gerektiğini de ifade eden Koramaz, “Ülke savaş atmosferine sokulmamalıdır” dedi.

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik emperyalist müdahale üssü olmaktan çıkması gerektiğini belirten Koramaz, içerideki bütün şeriatçı-cihatçı güçlere karşı radikal bir tutum içine girilmesi gerektiğini kaydetti. Koramaz, ‘’Ülkede barış, bölgede barış. İvedi gereklilik budur. Emek ve demokrasi güçleri bu yönde birleşik çaba göstermelidir’’ dedi.

Kaynak: Birgun.net