Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Düzce, Muş, Bitlis, Şırnak ile Erzurum'un batı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde hafif olmak üzere yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Bitlis, Muş ile Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, baca gazı ve soba zehirlenmeleri vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. 18

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. 18

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

AYDIN Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 23

İZMİR Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

MANİSA Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 24

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Adana, Osmaniye, Hatay veKahramanmaraş çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 18

ANTALYA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 17

HATAY Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 17

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 18

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla Karaman dışında doğusunda hafif olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın bölgenin batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13

ÇANKIRI Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

KONYA Parçalı ve çok bulutlu , aralıklı hafif yağmurlu 14

YOZGAT Çok bulutlu 11

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, iç kesimleri ile Zonguldak ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

DÜZCE Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18

SİNOP Çok bulutlu 18

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 17

BAYBURT Parçalı bulutlu 3

SAMSUN Parçalı çok bulutlu 20

TRABZON Parçalı bulutlu 20

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Batısı ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Erzurum'un batı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 7

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, batısı gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 0

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu 9

VAN Parçalı ve çok bulutlu 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATMAN Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 12

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 12

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 14

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 12

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege ve akşam saatlerinde Marmara'da fırtına; Marmara, Güney Ege ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), gece saatlerinde 7 (60 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), batısı 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m, gece saatlerinde batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60km/s), akşam saatlerinde 8 (75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, akşam saatlerinde 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyi 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Orta ve Batı Akdeniz sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi.

Kaynak: Birgun.net