Darbe girişiminden sonra İstanbul’da ulaşım ücretsiz olunca halk otobüsleri kontak kapattı. Azalan seferler ise vatandaşları çileden çıkardı, belediyeye şikayet yağdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı günden bu yana halkın darbeye karşı meydanlarda toplanabilmesi il genelindeki toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması kararı aldı.
Karar Özel Halk Otobüsleri'ni (ÖHO) kapsıyordu. Ancak bazı bölgelerde ÖHO'nun seferleri azaltması hatta tamamen iptal etmesi vatandaşı zor durumda bıraktı. Beyaz Masa'yı arayıp şikayette bululan vatandaşlar günlerdir mağdur edildiklerini söyledi.

Hadımköy-Bayrampaşa seferini yapan Özel Halk Otobüsü'ne binmek için yaklaşık 2 saat durakta bekleyen 30 vatandaştan biri polisi arayıp “Onlarca insan saatlerdir bekliyor. Siz bir şey yapamaz mısınız?” diye dert yandı.

YAPTIRIM UYGULANACAK

Kentteki toplu ulaşım hizmetlerinin 31 Temmuz'a kadar ücretsiz olduğunu hatırlatan İETT peron amirleri de ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Ulaşımın ücretsiz olması dolayısıyla sefere çıkmayan Özel Halk Otobüsleri olduğunu belirten yetkililer seferleri aksatan araç sahipleri hakkında cezai işlem yapılacağını dile getirdi. Bazı şoförlerin cezaya rağmen sefere gelmediğini belirten yetkili ‘hepsi tespit ediliyor' diye konuştu.

İstanbul'da ücretsiz toplu ulaşım süresi uzatıldı

MASRAFI CEBİMİZDEN KARŞILIYORUZ

Özel Halk Otobüsleri'nin önemli bir bölümü seferelere devam ederken, ismini vermek istemeyen bazı araç sahipleri 15 gündür mazot giderlerini ceplerinden ödediklerini belirtti. İki Özel Halk Otobüsü bulunan adının açıklanmasını istemeyen şoför, “Araçlarımız günlük 1500 lira içeri giriyor. Tabii ki vatan, millet için her şeyi yaparız. Ama15 gündür tüm giderleri cebimizden karşıladık. Buna hangi esnafın gücü yeter. Paraları İETT'den daha sonra alacağız. O yüzden adamlar da çıkmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net