Kiev'de yer alan Rusya'nın Ukrayna Büyükelçiliği önünde 100 kişinin protesto gösterisini yaptığı ve büyükelçilik binasına yumurta atıldığı belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna Büyükelçiliği Sözcüsü Oleg Grişin ellerinde Ukrayna bayrağı olan yaklaşık 100 kişinin büyükelçilik binasında protesto gerçekleştirdiğini söyledi. TASS'a konuşan Grişin, "Gece büyükelçilik binası ve araçlarına karşı gerçekleştirilen saldırı ardından, bina önünde yaklaşık 100 kişi toplandı" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Grişin, protestocuların büyükelçilik binasına yumurta attığını, güvenlik güçlerinin protestoculara müdahale etmeyip ‘kenarda beklediğini' söyledi. Grişin ayrıca protestocuların büyükelçilik binasına taş attıklarını, bir kişinin de binanın bulunduğu kısma girmeye çalıştığını söyledi. Grişin bu arada büyükelçilik binasının camlarının kırıldığını belirtti.

Grişin ayrıca prostestocuların, Ukrayna'nın doğusunda iki Rus gazetecinin öldürülmesine yardım etmekle suçlanan ve 23 yıla kadar hapsi istenen Ukraynalı kadın pilot Natalya Savçenko'nun serbest bırakılmasını ve Rusya ile diplomatik ve ekonomik ilişkilerin sona erdirilmesini talep ettiğini vurguladı.

Protestocuların ellerinde "Savçenko'ya özgürlük' dövizleri taşıdığı da gelen bilgiler arasında.

DIŞİŞLERİ BAKANI PROTESTOLARI DESTEKLİYOR

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Facebook hesabından yaptığı açıklamada protestoları desteklediğini söyledi. Klimkin "#FreeSavchenko (Savçenko'ya Özgürlük) eylemini tamamen destekliyorum. Rusya derhal Nadejda Savçenko'yu yavaş yavaş öldürmeye bir son vermeli. Tüm dünyayı bu konuda bizi desteklemeye çağırıyorum" dedi.

‘UKRAYNALI DOKTORLAR SAVÇENKO'YU MUAYENE ETSİN'

Bu arada Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, mahkeme tarihinin 3 Mart'tan 9 Mart'a ertelenmesini protesto amacıyla açlık grevine giren Savçenko'nun sağlık durumunun kontrol edilmesi için Ukraynalı doktorlara izin verilmesini talep etti.

Pyatıy Kanal'a konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Marian Betz, "Ukraynalı doktorlar Savçenko'yu muayene etmeye hazır. Dışişleri Bakanlığı Rusya'ya, doktorlarımızın Savçenko'yu muayene etmesine yönelik izni tanıması için bir nota gönderdi, henüz cevap gelmedi. Savçenko'nun hayatının ve sağlığının sorumluluğu Rusya'da. Rusya'yı Nadejda'yı serbest bırakmaya ve Ukraynalı doktorlara muayene izni vermeye çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: Birgun.net