Darbe girişimi ardından Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uğur Soğuma Şirketi'nin sahibi 3 kardeş Mehmet Takmaklı, Ali Takmaklı ve Ünal Takmaklı sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

'nın haberine göre, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, geçen 25 Temmuz sabahı Uğur Soğuma firmasının sahipleri Mehmet Takmaklı ve Ali Takmaklı'nın Altıntaş Mahallesi'ndeki evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerde arama da yapan polis, bazı evrak ve dokümana el koyarken, iki kardeş gözaltına alındı. Polis, ertesi gün de kardeşlerden Ünal Takmaklı gözaltına aldı. Üç kardeş polisteki işlemlerinin ardından dün saat 16.00 sıralarında adileyeye sevk edildi. 12 saat süreyle mahkemede ifade veren Takmaklı kardeşler, tutuklandı. Üç kardeşin tutuklanmasında evlerinde ve Uğur Şirketler Grubu'na ait 5 ayrı fabrikada yapılan aramalarda ele geçirilerek, mahkemeye delil olarak sunulan evrak ve bazı dokümanların etkili olduğu ileri sürüldü.

ÇALIŞANLARI DESTEK VERDİ

Uğur Soğutma Şirketi çalışanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Takmaklı kardeşlere destek için adliyeye önüne gelerek, mahkemeden çıkacak sonucu bekledi. İki işadamının mahkemedeki yargılamaları sürdüğü sırada üzerinde Uğur soğutma logosu bulunan 30 araçlık bir konvoy da adliye önünden korna çalarak geçti.

Kaynak: Birgun.net