Hakkında kapatma kararı alınan TV 10’un İstanbul Esenyurt’ta bulunan merkezine de dün akşam saatlerinde polisler tarafından baskın yapıldıktan sonra bugün de maliye ekipleri ve TRT yetkilileri binaya tekrar gelerek binayı mühürledi ve eşyalara el konulduğunu tebliğ etti.

Eşyalar binadan çıkarılmazken, TV10 Yönetim Kurulu adına, kanalın Yönetim Kurulu başkanı, Veli Büyükşahin bir açıklama yayımladı. "Bu karanlık sürecin ardından hukuki ve demokratik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" denilen açıklama şu şekilde:

"BASINA VE KAMUOYUNA
HAKKIN VE HAKİKATİN SESİNİ SUSTURAMAZSINIZ!
Tv10'un OHAL sonrası çıkarılan KHK ile hukuksuz bir şekilde karartılmasının ardından televizyonumuz mühürlendi. Bütün bu süreçlerde Tv10'un kapatılmasına ilişkin herhangi bir tebliğ olmamasına rağmen televizyonunuz polislerce basıldı. Avukatların ve alevi temsilcilerin tüm çabalarına kaşın ısrarla bu hukuksuzluğa devam edildi. Aleviler için en kutsal ay olan Muharrem ayında Alevilerin sesinin susturulmasının kabul edilemez olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Hükümeti bu hukuksuz uygulamadan vazgeçmeye, halkımızı da dayanışmayı sürdürmeye çağırıyoruz. Bu karanlık sürecin ardından hukuki ve demokratik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.
SEMAHLAR DURMAZ, DEYİŞLER, SAZLAR SUSMAZ...
TV10 Yönetim Kurulu Adına
Veli BÜYÜKŞAHİN"

Gazeteci ve yazarlardan büyük imza kampanyası: #SeslerSusturulamayacak

Tv 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ve çalışanlar dışarı çıkarılarak rejideki teknik ekipmanlara ve binadaki eşyalara el konulduğu dün yalnızca reji odasına mühür vuran ekipler tarafından duyuruldu.

Basına mühür vuruldu

Bina kapısında çevik kuvvet ekipleri hazır bekletilirken baskın esnasında ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yeşilkent Cemevi, Demokratik Alevi Dernekleri de TV 10'a destekte bulundular.

Kaynak: Birgun.net