Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza atan ve Silivri’de tutuklu bulunan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ile Doç. Dr. Kıvanç Ersoy BirGün’e konuştu. Av. Sema Özdemir aracılığıyla BirGün’e görüşlerini ileten akademisyenler, yargı sisteminin tamamen siyasallaştığını, kendilerine yapılan haksızlıkla aslında tüm akademiye gözdağı verildiğini dile getirdi. Kaya ve Ersoy, kamuoyundaki dayanışmadan ise memnun olduklarını söyledi. Akademisyenler Kaya ve Ersoy’un görüşleri şu şekilde:

IŞİD’liler serbest…

Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya: Tamamen hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyoruz. Üstelik barış istediğimiz için. Bizim tutuklu olmamız ve IŞİD davasında tüm sanıkların tahliye edilmesi hükümetin Ortadoğu politikasının bir yansıması. Bu tutuklama sürecinde hukuk sistemimizin bütünüyle siyasallaştığını bir kez daha görmüş olduk.

Herkese gözdağı

Bizim tutuklanmamız sadece imzacılara değil bütün akademiye dönük bir saldırı ve tehdittir. O yüzden imzacı olsun olmasın, bildirinin içeriğine katılsın katılmasın bütün akademisyenlerin bize yapılan haksızlığa yüksek sesle itiraz etmesi gerekir. Bugüne kadar ortaya çıkan güçlü dayanışmadan son derece memnunuz. Bence Türkiye akademi tarihinde olağanüstü bir deneyim yaşıyoruz. Türkiye akademisinin bu saldırıyı püskürtebilecek demokratik bir potansiyel taşıdığına inanıyorum.

Diğer yandan akademisyenlere yönelik saldırı, bütün demokrasi ve barış isteyenlere dönük bir saldırıdır. Biz ısrarla, kararlılıkla barış ve demokrasi talep etmeye devam edeceğiz. Akademinin dışında da çok önemli ve anlamlı bir destek gördüğümüzü düşünüyorum. Bu yargılama sürecinden alnımızın akıyla çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Dayanışma gösteren tüm dostları sevgiyle selamlıyorum.

Hücrelere sığmayız

Doç. Dr. Kıvanç Ersoy: Daha önce Metris’teyken, dışarı “Bilincimiz bu hücrelere sığmaz” diye mesaj göndermiştim. Orada hücrelerimiz 10 metrekareydi. Haberi görünce düşünüp bizleri Silivri’ye, 60 metrekarelik hücrelere naklettiler. Ama hesaplayamadıkları bir şey var. Bilincimiz bu hücrelere de sığmaz! Bizleri buralara kapatarak tecrit ederek düşüncelerimizi engelleyemez, bilincimizin dışarı taşmasını durduramazlar. Bize destek olan tüm kamuoyuna teşekkürler. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Birgun.net