ÖMÜR ŞAHİN KEYİF - WASHINGTON
@omursahin

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara’nın Mahkeme’ye sunduğu dosyaya eklediği WhatsApp yazışmalarında, Sarraf’ın 19 Mart’ta Miami’de tutuklanmadan hemen önce yaptığı WhatsApp yazışmaları da yer alıyor.

Tatili “Adem Turkey” planlamış

Konuşmalardan Sarraf ve Ailesinin Miami’de yapacağı tatili detaylarıyla planladığı görülen “Adem Turkey” isimli kullanıcının da o gün Miami’ye geleceği görülüyor.

Sarraf uçağa binmeden, Miami’de kendisi için kiralanan arabaların şoförlü olup olmadığını soruyor. Adem Turkey, Miami’ye vardığında, dalış ekipmanları için kendisinin de araba kiralayacağını ve Sarraf ailesine yakın bir otelden yer ayırtacağını belirtiyor. Sarraf, Adem Turkey’e kendi kalacakları otelde kalmasının daha iyi olacağını söylüyor, ancak Adem Turkey bu oteli pahalı buluyor.

Dalış ekipmanı alacakmış

Sarraf ve Adem Turkey, uçağın kalkacağı 19 Mart günü, WhatsApp aracılığıyla Sarraf’ın Miami’de kullanabileceği su altı dalış ekipmanlarını gözden geçiriyor.

Yazışmalarda, Sarraf ve ailesinin Miami tatilinin nasıl şekillendiği de görülüyor. ABD’de en iyi dalışın nerede yapılacağını soran Sarraf’a Adem Turkey’in Florida yanıtını veriyor.

Sarraf, bir eyalet olan Florida ile bu eyalette bir kent olan Miami’nin arasında ne kadar mesafe olduğunu soruyor. Adem Turkey, Florida’nın Miami’yi kapsayan bir eyalet olduğu anlatıyor ve bölgeyle ilgili detaylı bilgi veriyor.

İkilinin 14 Mart 2016 tarihinde yaptığı konuşmada Adem Turkey, Sarraf’a, “Ailen için bir gezi planlıyordum. Ben olsam birkaç gün Miami’de kalırdım, birkaç gün Keys’de (Key West), zamanın geri kalanını Orlando’da Disney, Busch Gardens, Universal Studios (en sevdiğim), Epcot, NASA ve bunlar gibi macera parklarında geçirirdim. Ayrıca Orlando’da alışveriş için büyük AVM’ler var” diyor.

“Havalı ve zengin” bir yer

Adem Turkey, “patron” diye seslendiği Sarraf’a Miami’yi “en iyi restaurantlar, gece klüpleri, barlar ve sahilerle, herkesin havalı arabalarda olduğu, havalı zengin” bir yer olarak tanıtıyor.

Sarraf için çalışmaktan korkmuş

Yazışmalardan Sarraf’ın kızına İngilizce dersi vermesi için görüşüldüğü anlaşılan bir kişinin İngiliz basınında Sarraf’a dair haberler okuduğu ve bu aile için çalışmaktan çekindiği anlaşılıyor. Adem Turkey, şöyle yazıyor: “…Bütün bunları daha fazla para almak için söylediği izlenimini edindim ve maaşın mesele olmadığını, kızının eğitimi için daha da yüksek rakamlara çıkmaya hazır olduğunu söyledim. İngiliz basınında bazı kötü şeyler okuduğunu söyledi (İran’daki o adamı (Babek Zencani) idam edecekler, ismin BBC’nin sitesinde belirip duruyor) tekrar senin hiçbir bağlantın olmadığını ve bütün suçlamalardan beraat ettiğini söyledim. Medyanın seni çok kötü resmettiğini ve harika bir adam olduğunu.”

Kaynak: Birgun.net