OZAN BİLGİN

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza attıkları için tutuklanan iki akademisyene çıplak arama yapıldı. Silivri Cezaevi’ne nakledilen akademisyenler tecritte tutuluyor.

Tutuklanmaları ardından Metris Cezaevi’ne konulan akademisyenler bildiriye imza attığı için işten atılan Nişantaşı Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kıvanç Ersoy dün Silivri Cezaevi’ne nakledilmişti. Boğaziçi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Esra Mungan ise Bakırköy Kadın kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

TECRİTTE TUTULUYORLAR

BirGün’ün ulaştığı bilgilere göre Metris’ten Silivri’ye nakledilen iki akademisyen cezaevinde getirildiklerinde çıplak aramaya tabi tutuldu. Aramanın ardından iki akademisyen 20 dakika boyunca da çıplak biçimde bekletildi. Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, birlikte kalma isteklerine rağmen 3 kişilik odalarda tek başlarında tutuluyor. İki akademisyen ne birbirleriyle ne de diğer mahkumlarla görüştürülmüyor. Ayrıca akademisyenlerin daha sonra geri verileceği söylenerek alınan kitapları da henüz geri verilmiş değil.

Bakırköy Kadın kapalı Cezaevi’nde tecritte bulunan akademisyen Esra Mungan ise bulunduğu odadan alınarak daha küçük, havalandırması bulunmayan ve pis olan bir odaya nakledildi.

İDDİANAME TAMAMLANDI: 7,5 YIL HAPİS

Öte yandan 3 akademisyen hakkında “Örgüt propogandası yapmak” suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Savcılık tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu.


Kaynak: Birgun.net